Wow 🤩 Like 👍

Genåbnet: Fremtidens Amager Bio er landet

GENÅBNING. Der var fest på Øresundsvej onsdag, da det nye Amager Bio og børneteatret ZeBU holdt genåbning efter næsten et års ombygning.

ØRESUNDSVEJ: Det nye Amager Bio kunne i onsdags slå dørene op med en ny og større foyer med opgraderet garderobe, backstage-faciliteter og en publikumskapacitet på godt 1.400 – eller 700 siddende – mod før knap 1.100.

De gamle toiletter inde i salen er væk, og der er kommet nye i foyeren, hvor specielt damerne har fået mere plads. Her er garderoben samlet i en stor i stedet for de to små, man har haft tidligere, og trappen op til balkonen fører op til et lækkert nyt balkonområde med udsigts- og rygeterrasse.

Også børne- og ungdomsteatret ZeBU er blevet bygget om, så det nu har indgang, hvor Bio havde før – eller kan dele hele foyeren med spillestedet. Det blev fejret med en genåbningsreception, hvor et væld af talere blandt andet kunne fortælle om den lange vej mod et nyt Bio: Leder af kulturpunktet Eva Rehling, den lokale socialdemokrat på rådhuset Lars Weiss, leder af ZeBU Jørgen Carlslund og booker Per Abildtrup, mens kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) stod for den officielle genindvielse.

Både musikalske indslag, teatersjov, mad og drinks var kørt i stilling for at markere de nye tider på Øresundsvej. Og udvidelsen giver allerede pote, fortæller bookeren:

»Vi sælger allerede flere billetter, end vi plejer på denne tid. Vi har også flere ekstrakoncerter, som er tæt på udsolgt. Så det ser ud til, at antallet af gæster bliver noget højere i 2019 end i ’17, som ellers var et meget fornuftigt år. Det lover godt for fremtidens bio,« siger Abildtrup.

Sidste etape

Renoveringen står i godt 28 millioner kroner og er tredje og sidste etape i projektet Musiktorvet, som har stået på i ti år. Musikforeningen 5-øren skal stadig drive stedet sammen med kommunen. Ejerforholdene er blevet lavet om: Førhen ejede Dansk Supermarked den gamle biograf, mens kommunen ejede den bygning, som førhen husede Røde Kro Teater, sidenhen ZeBU. Nu har Københavns Kommune overtaget hele komplekset.

I 1986 blev Amager Bio solgt til Dansk Supermarked.

Anført af Sundby Lokalråd og flere lokale kulturfolk blev der kæmpet indædt mod planerne, og det mundede ud i Amager Kulturpunkt og Amager Bio som koncert- og spillested, børneteater, børnekulturhus og Bios lillesøsterscene BETA.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Ny café for udsatte unge grønlændere

Skolen på Nyelandsvej genvandt sit københavnsmesterskab