Hans Egedes Kirke har ingen præst, og to lister kæmper om stemmerne til menighedsrådsvalg. Arkivfoto

Kampvalg i kirken uden præst

Der stiller to lister op, når der tirsdag 19. marts er menighedsrådsvalg i Hans Egedes Kirke. Den nuværende og en tidligere menighedsrådsformand er i spidsen for hver sin liste.

KIRKELIV: Sognebørnene i Hans Egedes Sogn har noget at vælge imellem, når de går til meninghedsrådsvalg tirsdag 19. marts.

Sognets Liste og Det Progressive Menighedsråd er navnet på de to lister, som stiller op.

LÆS OGSÅ: Kirken uden præster

Nogle af personerne fra det siddende menighedsråd samt nye folk udefra stiller op under listen »Det Progressive Menighedsråd« med 10 kanditater, mens »Sognets Liste« består af nye kræfter og erfarne fra tidligere menighedsråd.

På sidstnævnte liste stiller Ole Hansen, der er tidligere formand for menighedsrådet, op til valget sammen med 11 andre på listen.

Unuanceret retorik

Hans Egedes Kirke har gennem flere år været præget af stærke interne og eksterne diskussioner.

Kirken har ikke haft en fast præst siden 2011 – da den eneste faste præstestilling er besat af en mand, der har orlov og er bosat i Grønland – og ikke en fast vikarpræst siden sidste forår.

»Vi har valgt at stille et alternativ op. Vi har et ønske om ro og kontinuitet omkring kirken,« siger Jørgen Gorm Hansen, der er blandt de opstillede.

Han fremhæver blandt andet, at der skal være et bedre samarbejdet med Holmens og Østerbro Provsti, Københavns Stift og mere ro omkring de ansatte i kirken.

Han bygger det blandt andet på et informationsmøde op til valget til menighedsrådet.

»Jeg har oplevet en polarisering. Jeg synes, at retorikken hos det siddende menighedsråd har været lidt unuanceret og grænsende til det konfronterende,« lyder det fra ham.

Jørgen Gorm Hansen nævner, at sognets liste er en blanding af helt unge og noget ældre samt folk, der aldrig har siddet i menighedsrådet før samt erfarne kræfter, der vil gøre comeback.

LÆS OGSÅ: Menigsrådsvalg udsat i kirken uden præst

Villig til samarbejde

Formand for menighedsrådet Michael Larsen stiller op for det Det Progressive Menighedsråd.

Han mener, at det er skudt forbi, at det nuværende menighedsråd skulle have søgt konfrontation med provstiet.

»Jeg tror, at der er sket nogle misforståelser, og der er malet et billede af mig som person, der ikke passer til virkeligheden. Jeg synes, at jeg har prøvet at tale med de forskellige instanser på en pæn måde, men jeg synes ikke, at man altid har taget mig seriøst,« siger han.

Michael Larsen nævner som eksempel på samarbejdsviljen, at han og menighedsrådet gik ind i et samarbejde omkring et kirkeskib i vandet med kort varsel i samarbejde med provstiet.

Jørgen Gorm Hansen ønsker, at der kommer mere ordnede forhold for de ansatte i kirken, hvor han peger på, at der har været stort gennemtræk af medarbejdere.

»Det har været en turbulent periode for de ansatte. Som menighedsråd mener jeg, at man skal kigge på kirken som enhver anden virksomhed. De ansatte er en af virksomhedens væsentligste aktiver,« siger han.

Børn, unge og Nordhavn

Michael Larsen nævner, at han de seneste år har fyret en kirketjener, som ifølge ham »ville styre kirken«. Derudover mener han, at de ansatte ikke nødvendigvis behøver at være ansat i 37 timer om ugen.

»Jeg kan ikke gå over på den anden side af gaden og se, at folk betaler skattepenge til noget, der ikke er der. Folk skal arbejde den tid, der er behov for, og ikke en fiktiv tid man giver dem,« siger han og nævner, at med øget aktivitetsniveau i kirken kan timeantallet stige for de ansatte.

Michael Larsen lægger i øvrigt vægte på, at Det Progressive Menighedsråd ønsker at sætte mere gang i børne- og ungdomsarbejdet i kirken.

Jørgen Gorm Hansen fremhæver bredden og åbenheden over for borgerne som afgørende for Sognets Liste, også over for borgerne i Nordhavn der er en del af sognet.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Dipylon Hus kan vinde en stor pris

Nyt initiativ: Kulturnat for børn på vej