Busser i brand i Borgervænget i maj 2015. Foto: Thomas Frederiksen

Ingen kritik af Movia for at tage Israel-kritisk reklame af busserne

Ombudsmand: Folketingets Ombudsmand har ikke grundlag for at kritisere Movia for, at trafikselskabet i april 2015 besluttede at nedtage en busreklame, som Dansk Palæstinensisk Venskabsforening (DPV) stod bag. Det viser en afgørelse, som Folketingets Ombudsmand ifølge Movia netop har afsagt.

LÆS OGSÅ: Fire busser brændte

Ombudsmanden hæfter sig blandt andet ved, at Movia ved beslutningen om at fjerne busreklamen henviste til ikke at diskriminere på grund af nationalitet eller religion.

Movia lagde desuden vægt på andre hensyn, herunder ikke at blive opfattet som afsender af politiske budskaber, som kunne virke stødende. Sammenholdt med hensynet til, at Movia fremstår neutral og upolitisk for at sikre borgernes tillid. Efter en samlet vurdering har ombudsmanden ikke fundet grundlag for at kritisere Movias beslutning og har derfor afsluttet sagen.

DPV mente derimod, at det var en ulovlig beslutning og i strid med ytringsfriheden, da Movia i april 2015 besluttede at nedtage en reklame på Movias busser, der rettede sig mod produkter fra israelske bosættelser.

Efterfølgende blev fire busser brændt af på Arrivas busanlæg i Borgervænget natten mellem 7 og 8. maj 2015, hvor der stod skrevet »Free Gaza« og »Boycut Israel« på asfalten formentlig som følge af Movias beslutning. Dansk Palæstinensisk Venskabsforening tog efterfølgende skarpt afstand fra denne aktion. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

26-årig mand sigtet for drab på kvinde

Sidste chance: Vil du være med til Frederiksberg Dage?