DGI¿s formand, Charlotte Bach Thomassen, mener, at Københavns Kommunes nye forslag om rengøring i svømmehallerne vil forringe foreningens vilkår »markant«. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Sur 😠

DGI-spidser går ind i sag om stærkt kritiseret svømmehalsforslag

SVØMMESAG: Svømmeklubber vil få vilkårene kraftigt forringet, hvis Københavns Kommunes forslag ‘Effektiv svømmehalsdrift’ ender med at blive vedtaget. Sådan lyder udmeldingen fra DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, der stiller sig kritisk over for kommunens forslag.

Hun synes grundlæggende, det er en god idé, at kommunen forsøger at komme problemerne med pladsmangel til livs. Det skal dog ikke ske i form af besparelser, lyder det.

»DGI er meget positiv overfor, at kommuner åbner op for alternative driftsformer, der gør, at idrætsfaciliteter kan komme endnu flere danskere til gavn. Ikke mindst i København, hvor facilitetsmanglen er særlig udtalt. Men det skal ikke ske som en del af en kommunal spareøvelse, der kommer til at forringe foreningernes vilkår så markant«, mener Charlotte Bach Thomassen.

DGI har sammen med en række svømmeklubber gjort indsigelse mod forslaget i håb om, at Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg på deres møde onsdag 13. marts vil tage forslaget af bordet i dets nuværende form.

Forslaget går kort sagt ud på at lade foreningernes svømmeinstruktører stå for en række rengørings- og opsynsopgaver i de perioder, hvor der ikke er personale i svømmehallerne. Ifølge kommunen kan man spare på personalet i svømmehallerne, samtidig med at man frigiver mere haltid til svømmeklubberne. Det kan gøre noget ved de lange ventelister, der især er til børnesvømning i København.

Kan mindske sikkerheden

Kritikken af forslaget har blandt andet gået på, at det vil mindske de frivilliges lyst til at være frivillig svømmetræner, men ifølge Peder Nedergaard, formand for DGI Storkøbenhavn, er det ikke den eneste konsekvens. Det ville nemlig også være uforsvarligt rent sikkerhedsmæssigt, da de nye opgaver vil tage tid fra de sikkerhedsopgaver, de frivillige skal varetage under træningen.

»Det er ikke forsvarligt, hvis man pålægger svømmeinstruktørerne at skulle have fokus på alt muligt andet end svømmeundervisning og sikkerhed. Forslaget vil også gøre det betydeligt vanskeligere at rekruttere og fastholde instruktører, der jo går ind i foreningsarbejdet, fordi de brænder for svømmeundervisning – ikke fordi de har lyst til at vaske toiletter eller agere opsynsmænd«, siger han.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Dagens kongelige nyhed: Mary bliver protektor for Zoologisk Have

Fra Sevilla til Hollywood