Like 👍

Se videoen: Københavnere synger fællessang for Søerne

Der skal ikke pilles ved Søerne, mener initiativtagerne bag fællessang-arrangementet ‘Søerne synger’. Omkring 60 sang med søndag eftermiddag.

Tonerne af ’Det er i dag et solskinsvejr’ lød ud over Sankt Jørgens Sø, da omkring 60 mennesker søndag eftermiddag tog opstilling ved Planetariet for at synge for Søerne.

Og selv om sangteksten ikke helt harmonerede med vejrliget, kunne regnbygerne ikke stække sangglæden.

Årsagen til søndagssangen skal findes i de aktuelle planer om at ændre Sankt Jørgens Sø i forbindelse med et skybrudsprojekt.

Projektplanerne er ganske vist i øjeblikket sat på pause, mens man afventer en analyse af effekterne af en eventuel fjernelse af Bispeengbuen.

Men beslutningstagerne skal ikke være i tvivl om, at der blandt borgerne er modstand mod at pille ved Sankt Jørgens Sø.

Det mener en af initiativtagerne til ’Søerne synger’, tidligere kulturminister Jytte Hilden, der selv bor i umiddelbar nærhed af Søerne.

»Der er nogen, der går med planer om at sænke vandspejlet her i Sankt Jørgens Sø, og det skal de ikke have lov til,« siger Jytte Hilden.

»Så i stedet for at protestere og skrive vrede læserbreve og gå med flag og hvad ved jeg, så synes jeg, at det var i Søernes ånd at synge,« siger Jytte Hilden.

Sang kan en masse

Men hvad kan sangen i denne sammenhæng?

»Sang kan en masse. Du kan huske sangen, når du kommer hjem. Du kan også huske den til næste år. Så dag kan være det er det, at Søerne får lov til at blive, som de er,« siger Jytte Hilden, der kalder Søerne ’det mest ikoniske, vi har i København’.

Musiker Gudrun Holck sang for på blandt andet ’Ole sad på en knold og sang’ og ’Fred hviler over land og by’, og efter en lille halv time kunne deltagerne ’gå videre ud i storbyen med dens travle liv, mens pulsen slår’, som det stod skrevet i det omdelte program.

Næste søndag kl. 15 er der igen sang ved Søerne, denne gang ved Søpavillonen, hvor historiker Karsten Fledelius synger for. Søndag 24. marts kl. 15 er der sang ved Dronning Louises Bro, hvor tidligere sognepræst Mogens Hansen er sangvært.

 

Omkring 60 mennesker var samlet til fællessang ved Søerne søndag eftermiddag. Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Børneplade med unikke covers støtter børnecancer

Børnelitteraturfestival indtager Vesterbro