Der var rejsegilde for Kulturcenter Kildevæld i januar, men faciliteterne bliver alligevel ikke færdige til sommer. Foto: Martin Sørensen

Kulturcenter forsinket igen-igen-igen-igen

UDSÆTTELSE. I forvejen var åbningen af Kulturcenter Kildevæld flyttet fra 2018 til 2019. Nu er åbningen rykket fra forsommeren til efteråret. Københavns Kommune har stoppet samarbejdet med rådgiver efter vanskeligt samarbejde.

LANGDRAG: Kære læser, måske synes du, at du har læst det før. Det har du sådan set også. Men denne artikel er ikke en genudsendelse.

Kulturcenter Kildevæld er forsinket igen-igen-igen-igen.

Kulturcentret, som ligger ved Kildevældsskolen, skulle have stået klar i 2016, efter der var sat penge af til formålet i 2014.

Kulturcentret bliver opført, samtidig med at skolen får en tiltrængt renovering. At de to projekter skulle køre sideløbende, var forklaringen på, at det blev udsat til 2017.

LÆS OGSÅ: Østerbro får kulturcenter i 2016

Det blev yderligere udsat til 2018. Men det skulle være ganske vist, at det åbnede der. Det gjorde det bare ikke.

Åbningen af kulturcentret blev kort før, at det egentlig skulle åbnes, udsat til sommeren 2019.

Den tidsplan er også revurderet, og nu heddet det efteråret 2019.

LÆS OGSÅ: Kulturcenter udskudt igen-igen…

Vanskeligt samarbejde

Københavns Kommune har stoppet samarbejdet med totalrådgiveren Kant Arkitekter.

Begrundelsen er, at samarbejdet mellem totalrådgiver og byggesagens øvrige parter har været vanskelig og betød forsinkelser på byggepladsen, lyder det som forklaring fra Københavns Kommune.

Kommunens egen enhed Byggeri København arbejder nu på at færdiggøre kulturcentret og den sidste fase af helhedsrenoveringen af skolen i eget regi. Kildevældsskolen skal stå klar igen i 2020 efter 3 års renovering.

»Vi har aftalt med Kant Arkitekter, at de trækker sig ud af projektet nu, hvor selve kulturcenteret stort set er færdigt, og at resten af projektet færdiggøres af entreprenøren. Der er ikke nogen konflikt mellem Kant og Byggeri København – vi er enige om processen for færdiggørelse af Kildevæld, og vi arbejder tæt sammen med Kant på en lang række andre byggeprojekter i regi af vores strategiske partnerskab Trust,« lyder det i en skriftlig kommentar til Østerbro Avis fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

I e-mailen lyder det endvidere:

»Byggeriet forventes overleveret til Kultur- og Fritidsforvaltningen i maj, men da der samtidig er kommet nye brugerønsker til om bl.a. lyd og optimeret belysning som kræver mere elektrikerarbejde end oprindeligt forudsat, forventer vi, at Kulturcenter Kildevæld kan åbnes for brugerne med udgangen af september 2019.«

LÆS OGSÅ: Et stort skridt på vejen til et kulturcenter

Dybt frustreret

Formand for Østerbro Lokaludvalg Allan Marouf er frustreret over den seneste udsættelse lige som han har været omkring de tidligere.

Allerede ved den første udsættelse, som blev meldt ud i 2014, var han skeptisk over for om tidsplanen fra 2016 til 2017 kunne holde. Nu hedder det efteråret 2019.

»Jeg er pisseærgerlig dybt frustreret over, at det bliver ved og ved. Det er fjerde forsinkelse. Jeg håber, at ledelsen i Byggeri København sikrer, at der er kompetente projektledere til at drive den sidste etape til ende,« siger han.

Kulturcentret er et årtier gammelt ønske på Ydre Østerbro til at få faciliteter til foreningsliv, socialt samvær og kultur for borgerne i nærområdet.

LÆS OGSÅ:

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Er Flemming fra Irma i Grøndal årets kassedame?

Fotoudstilling: Øjeblikke skudt på Frederiksberg