Det er her på Linde Allé lige ved siden af Vanløse Privatskole, at kommunen nu vil bygge et bosted for op til 40 udsatte borgere med misbrug og psykiske lidelser. Foto: Martin Sørensen

Udsatte borgere skal bo tæt på skole

Kommunen vil bygge et nyt bosted for udsatte misbrugere. Den nye bygning er planlagt til at ligge ved siden af Vanløse Privatskole. Det vækker bekymring, men borgmesteren understreger, at København skal være en rummelig. by.

Med Vanløse Privatskole som nærmeste nabo skal der på Linde Alle 40 være et nyt bosted for udsatte borgere med misbrugsproblemer.

Målgruppen er mænd og kvinder, der har brug for lidt pleje, og som har misbrugsproblemer samt psykiske lidelser – ofte tidligere hjemløse.

Det er socialforvaltningen i Københavns Kommune, der vil bygge et nyt botilbud til i alt 40 personer. Forslaget blev behandlet på Socialudvalgets møde sidste uge, hvor politikerne stemte for forvaltningen ønske om at et botilbud i Vanløse.

Socialforvaltningen ville oprindeligt bygge botilbuddene på to forskellige matrikler, men det har ikke være muligt at finde. Nu har forvaltningen så udset grunden Linde Allé 40, hvor Børne- og Ungdomsforvaltningen lige nu har lokal administrationsbygning. Derfor skal der findes en anden bygning til dem før der kan bygges nyt.

I dagsordenen til sagen fremhæver forvaltningen, at ’der må forventes at opstå en del modstand fra lokale beboere, herunder ikke mindst privatskolen på nabomatriklen’.

Skoleleder på omtalte skole, Vanløse Privatskole, Søren Sørensen vil først udtale sig officielt når skolebestyrelsen i næste uge har haft lejlighed til at drøfte forslaget, men han vil gerne sige, at det kan vække bekymring.

»Når forvaltningen selv fremhæver det på sin dagsorden og siger, at det kan give bekymring med så mange udsatte borgere samlet ét sted, så er det klart, at det kan give grund til bekymring,« siger Søren Sørensen.

Socialborgmester Mia Nygaard (R) forstår godt bekymringen, men understreger, at der skal være plads til udsatte.

»Vi har et stort behov for nye botilbud til vores udsatte borgere i København, så de kan bo bedst muligt. Det giver selvfølgelig altid diskussion i lokalområdet, men for mig er det vigtigt at understrege, at København skal være en rummelig by med plads til alle, hvor vi på kryds og tværs af baggrund bor sammen,« siger Mia Nygaard.

Politikerne stemte for indstillingen om at bygge bosted på Linde Allé 40, og der skal nu udarbejdes en lokalplan for området, hvor naboer og andre får mulighed for at give udtryk for deres holdninger.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Politiet på bar bund efter skudepisode på Amagerbrogade

Socialdemokratiet skyder White Water Park i sænk