Kommunen vil have, at foreninger selv skal stå for rengøringen i svømmehallen. Helt uigennemtænkt, mener svømmedirektør. Arkivfoto: Michael Paldan

Svømmeklub: Vi kommer til at miste medlemmer, hvis vi også skal gøre rent og være vagter

Svømmehallerne skal være pæne og rene. Derfor er det nødvendigt, at alle rydder op efter sig selv, når de har benyttet svømmehallerne og vasker sig, inden de hopper i vandet. Dette har I som en forening eller en klub et ansvar for at bidrage til.

Sådan stod der et i brev, som Københavns Kommune mandag sendte ud til svømmeklubberne i Hovedstaden. Baggrunden er, at forvaltningen, som tidligere beskrevet på minby.dk har foreslået, at klubberne selv skal stå for driften af svømmehallerne i foreningstiden.

LÆS OGSÅ: Hvor er træneren? Han gør rent – Nyt forslag om at klubber selv skal gøre rent i svømmehallen

I brevet var også en række konkrete krav til hvilke opgaver, klubberne skal udføre.

Det er blandt andet løbende rengøring, tømme skabe, svabre gulv, fjerne hår i afløb, passe på, at ikke uvedkommende kommer ind i svømmehallen og sikre, at der bliver reageret hvis nogen kaster op eller har afføring i bassinet.

Men det er helt urimelige krav, mener direktør i Hovedstadens Svømmeklub, Lars Sørensen.

“Vores opgave er at lære børn og voksne at svømme. Det er det, vi er gode til. Vi kan ikke også stå for rengøringen og holde vagt. Hvordan skal det helt konkret foregå? Vi kan jo ikke lukke hallen for medlemmer, men vi kan heller ikke holde vagt, så længe vi skal undervise, og vi kan heller ikke sikre, at der ikke kommer ubudne gæster eller sker noget i omklædningsrummene. Det virker temmelig uigennemtænkt af kommunen,” siger Lars Sørensen.

Hovedstadens Svømmeklub har i samråd med Dansk Svømmeunion og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, skrevet indsigelse til kommunen. De skal i næste uge mødes med politikere og forvaltningen og håber på en forståelse.

“Vi håber på, at vi får kommunen til at forstå, at det her tiltag ikke er holdbart. Vi vil gerne være fleksible, men vi kommer til at miste medlemmer, fordi det vil gå ud over både kvaliteten af undervisningen og sikkerheden i bassinet, hvis vores trænere også skal gøre rent og agere vagter,” siger Lars Sørensen.

Det nye tiltag er en del af en spareøvelse, der blandt andet også betyder undervandskameraer i stedet for livreddere og nye billetautomater i stedet for bemandet billetsalg.

LÆS OGÅ: Husk telefonen, når du skal en tur i baljen: Nyt billetsystem i svømmehallen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Socialdemokratiet skyder White Water Park i sænk

Borgere diskuterede Grønttorvets nye skole