Banedanmark, der ejer græstrekanten, politiet og de faglige sociale myndigheder siger god for området som nyt byrum, men lokalt er man imod. Foto: Martin Sørensen

Ikke plads til øldrikkere: Hørdumsgade blev en nitte

Bestræbelserne på at aflaste Anker Jørgensens Plads er slået tilbage til start af Kgs. Enghave Lokaludvalg.

SOCIALT: Planerne om at lade græstrekanten mellem Hørdumsgade og Sydhavn Station blive til et nyt byrum med plads til brugerne af Anker Jørgensens Plads møder større og større modstand. Senest har Kgs. Enghave Lokaludvalg haft sagen på dagsordenen, og selv om formand Joan Røge tidligere her i avisen har talt til fordel for byrummet ved Hørdumsgade, så er tonen nu en anden. Udvalget mener ikke længere at græstrekanten er et god alternativ.

LÆS OGSÅ: Planer om plads for udsatte ved Sydhavn st.

»Det er simpelthen fordi vi er bekymrede for, at det ville påvirke South Harbour for meget, nu har vi fået en velfungerende restaurant, og så skal vi også tage hensyn,« forklarer hun.

Nye bekymringer

South Harbour ligger i Hørdumsgade 1 og ville blive den nærmeste nabo til klientellet fra pladsen, hvilket ifølge lokaludvalgets dagsorden nyligt har givet indehaveren bekymringer for caféen fremtid.

Derved har lokaludvalget og caféen tilsluttet sig de holdninger, som også boligselskabet AKB og områdets beboere tidligere har givet udtryk for.

LÆS OGSÅ: AKB: Send de udsatte over vejen ud af bydelen

Så nu står Områdefornyelse Sydhavnen tilbage med en løsning uden lokal tilslutning, selv om græstrekanten er udpeget som den eneste løsning, der holder fagligt i området.

Ikke givet op

Som man også gør opmærksom på i lokaludvalgets dagsorden, så er der ’Ud fra socialfaglige, byrumsmæssige og politimæssige vurderinger, er der peget på denne lokation.

Det kan i sidste ende blive op til politikerne i Teknik- og Mijøudvalget, om der stadig skal satses på Hørdumsgade. Men ifølge projektchef Sia Boesen arbejder man i byfornyelsen videre på en løsning, der kan stille alle tilfredse.

Bladet følger op på sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tegner hylder rebeller og lovløse

Frederiksbergs stærke kvin(d)tet