Illustration: Copenhagen White Water Park

Socialdemokratiet skyder White Water Park i sænk

FORLIGSBRUD. Det udskældte projekt White Water Park bliver ikke til noget i Dragør. Efter en enstemmig opfordring ved generalforsamlingen hos Socialdemokratiet i Dragør, løber S nu fra budgetaftalen med V og DF om at støtte projektet.

DRAGØR: Socialdemokratiet i Dragør trækker sig fra den del af budgetforliget med Dansk Folkeparti og Venstre, der handler om støtte til projektet Copenhagen White Water Park (CWWP). Dermed er der ikke længere flertal for at bruge kommunale midler på at undersøge muligheden for at gennemføre projektet.

Copenhagen White Water Park skulle med kunstige floder give rum til fritidsaktiviteter i gummibåde, kajakker og riverboards. Først blev parken foreslået etableret ved Kirkevej i Store Magleby, og siden i Kongelunden, hvor Røde Kors’ nedlagte asylcenter ligger.

Bag projektet står en selvejende institution med rødder i Dansk Surf & Rafting Forbund samt Copenhagen Watersports.

DF kun halvhjertet med

Forligsbruddet sker efter, at en enstemmig generalforsamling i tirsdags opfordrede sin byrådsgruppe til at udtræde af samarbejdet om vandparken.

Partiet forklarer beslutningen med, at der ikke findes en egentlig projektbeskrivelse for anlæggets placering i Dragør. At der ikke er redegjort for miljøbelastning og finansiering. Og så er det uafklaret, hvordan de kontraktmæssige vilkår for Copenhagen White Water Parks etablering, drift og eventuelle afvikling vil være.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) skriver i en mail, at Socialdemokratiets beslutning rejser en del spørgsmål, når en samarbejdspartner opsiger dele af en budgetaftale.

»Jeg har derfor inviteret S og DF til en dialog over det næste stykke tid, for at drøfte rammerne for det fælles fremtidige samarbejde,« skriver han.

Dansk Folkeparti erklærer åbent, at projektet aldrig helt var partiets kop te.

»CWWP har mødt stor modstand. Dansk Folkepartis bagland er da bestemt heller ikke brandvarm på projektet. Vi var dog indstillet på, at vi som følge af vores konstitueringsaftale måtte få projektet ordentligt belyst, inden den endelige afgørelse skulle træffes. Nuvel. Så langt når vi ikke. Med Socialdemokratiets udmelding må vi blot erkende, at grundlaget for CWWP er væk,« skriver partiets byrådsmedlemmer, Anne Funk og Morten Dreyer, i en mail og fortsætter:

»Set med Dansk Folkepartis øjne var CWWP bestemt et flot og interessant projekt. Måske er Dragør bare ikke det helt rigtige sted at placere det. Og set med de økonomiske øjne er tidspunktet bestemt heller ikke det rigtige.«

Vil stadig købe grunden

Til gengæld holder både Venstre og Dansk Folkeparti muligheden åben for at købe asylcentrets grund og finde den rette anvendelse.

Eik Dahl Bidstrup oplyser, at Udlændingestyrelsen torsdag har bekræftet, at Dragør Kommune får mulighed for at købe grunden. Dog mangler der enkelte godkendelser, blandt andet i Finansudvalget, og en vurdering af vilkårene for en sådan handel.

»Tilsvarende skal Dragør Kommunes Økonomiudvalg tage stilling til, om kommunen ønsker at købe grunden og om der er eventuelle spørgsmål, der skal afklares inden, hvilket forventes at kunne ske i april,« skriver Eik Dahl Bidstrup.

Han fortæller videre, at Venstres ambition er at bruge grunden til andre projekter til gavn for Dragørs børn, unge og aktive borgere, måske til fritids- sports og aktivitetsmuligheder.

»Den tidligere Røde Kors-lejr er beliggende lige over for Kongelundsfortet og er en mulighed for Dragør Kommune til at udvikle både det DGI-projekt, som allerede er i gang på fortet, og andre former for aktivt udendørsliv for både unge og voksne. Grunden ligger også midt i Naturpark Amager og vil kunne understøtte de aktiviteter, som er ved at blive udviklet der, særligt det kommende blå støttepunkt ved Fugletårnet,« skriver Eik Dahl Bidstrup og håber, at de andre partier vil bakke op om dette projekt.

Vi forsøger at indhente en kommentar fra den selvejende institution Copenhagen White Water Park.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Udsatte borgere skal bo tæt på skole

Svømmeklub: Vi kommer til at miste medlemmer, hvis vi også skal gøre rent og være vagter