Der hentes affald igen i dag. Arkivfoto: Michael Paldan

Nu bliver skraldet hentet igen

Borgerne i København, Tårnby, Dragør og på Frederiksberg kan se frem til at få hentet skrald i dag. I en kortfattet pressemeddelelse oplyser skraldemændene, at de har genoptaget arbejdet, som blev nedlagt i går, torsdag.

Det skete i protest mod blandt andet lønforholdene for skraldemændene i Tårnby og Dragør kommuner, efter de fra nytår gik fra at være ansat i private skraldefirmaer til det fælleskommunale Amager Ressource Center (ARC). I solidaritet med kollegerne, og fordi de selv overgår til ansættelse i ARC de kommende år, nedlagde skraldemændene i Københavns Kommune og på Frederiksberg også arbejdet.

LÆS OGSÅ: Strejke lammer afhentning af skrald i hovedstaden

“Skraldemændene i ARC har i dag genoptaget arbejdet. Vi er blevet lovet at der nok skal findes en løsning af ARC…. Vi er tilfredse med denne beslutning og normaliserer arbejde nu. Igen er vi kede af at vores kunder er blevet berørt af denne arbejdsnedlæggelse,” lyder det fra skraldemændene.

3F Kastrup oplyste i går, at skraldemændene og fagforeningen er utilfredse med anciennitetsforholdene, og at en ny lønregulering ikke træder i kraft med tilbagevirkende kraft for årets tre første måneder.

ARC er et fælleskommunalt selskab ejet af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Debat: Hvorfor er så få veje opkaldt efter kvinder?

Er Dragørs Grith Danmarks bedste kassedame?