Amalie Dideriksen lurer på mulighederne i bronze-parløbet. Foto: Jesper Skovbølle.

Styrt og bronze: Amalies vilde VM-ridt

CYKLING. Amalie Dideriksen kørte sig sammen med makkeren Julie Leth til VM-bronze i parløb efter nogle hæsblæsende dage i Polen.

POLEN: Det var nogle begivenhedsrige dage for Amalie Dideriksen ved sidste uges VM i banecykling i polske Pruszków. Hun startede onsdag med et kraftigt styrt i sit scratchløb – halvanden omgang inden mål. Inden styrtet lå hun ellers rigtig fornuftigt, i den disciplin hvor hun vandt VM-bronze i 2018. Nu endte det, i stedet med en tur på hospitalet.

Scanninger med mere viste ikke nogle brud, kun et hårdt slag. Amalie er gjort af et specielt stof og fredag stillede hun op i OL-disciplinen omnium, hvor hun skulle køre fire løb. Alle var lettede, da første disciplin i omnium – også et scratchløb – var overstået uden uheld, og Amalie endte på en niendeplads ud af de 24 kvinder.

I tempoløbet gik det bedre, og en fjerdeplads var hjemme. Udskilningsløbet er altid nervepirrende, og mange af de andre ryttere kørte hårdt på Amalie, men det blev til en femteplads – et godt udgangspunkt inden finalen, som er pointløb.

Her kørte Amalie også godt, men manglede lige det sidste, hvor hun plejer at snuppe en omgang ekstra, som giver 20 point. Eneste rytter, som hentede en omgang, var en australier, som dermed passerede Amalie i den samlede stilling, hvor hun tog en sjetteplads.

Medalje i OL-disciplin

Lørdag skulle Amalie så køre VM i parløb, som er på OL-programmet for første gang i Tokyo 2020. Makkeren er Julie Leth, som hun også vandt EM i parløb med i august 2018.

Det gik ikke så godt fra starten, og da der manglede 20 omgange var parret nede på en syvendeplads uden udsigt til medaljer. Men Amalie giver ikke bare op, hun lancerede et angreb med 18 omgange igen. Herfra holdt danskerne sig i front resten af løbet og scorede dermed fuld point med 10 omgange igen. De kom også først over målstregen, hvor der er dobbelt point.

Det bevirkede, at parret endte på tredjepladsen efter de urørlige hollændere med Kirsten Wild og det australske par. Den danske afslutning gjorde, at hele hallen kogte, da bronze-medaljerne var kørt hjem.

Amalie Dideriksen og Julie Leth – med Trine Schmidt som reserve – er lykkelige for medaljerne, som tegner lovende forud for OL i Tokyo. Allerede søndag var Amalie hjemme på Amager, og hun glæder sig nu til landevejssæsonen, hvor hun kører på verdens bedste kvindehold Boel-Dolmans. Hun lægger ud i sin dannebrogstrøje om 14 dage i Holland.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Optog, skattejagt og ansigtsmaling

Kom ud i naturen med pigespejderne