Skraldeblokade foran Amager Ressource Center i morges. Privatfoto

Like 👍

Strejke lammer afhentning af skrald i hovedstaden

NEDLAGT. Skraldemænd i Københavns og Frederiksberg kommuner har nedlagt arbejdet torsdag i sympati med de vilkår, deres kollegaer i Tårnby og Kastrup ved overgang til det fælleskommunale selskab Amager Ressource Center.

KONFLIKT: Du får ikke hentet dit skrald i dag, torsdag.

Skraldemændene i i København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner har nemlig nedlagt arbejdet.

Det sker efter, at skraldemændene i Tårnby og Dragør kommuner er overgået til det fælleskommunale affaldsfirma Amager Ressourcecenter (ARC).

Her er de utilfredse med, at de ikke har fået deres anciennitet med over, samt at lønnen ikke bliver reguleret for overgangsordningen i årets første tre måneder.

Det oplyser Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

Skraldemændene i Københavns og Frederiksberg kommuner har også nedlagt arbejdet, dels i sympati med kollegaerne dels fordi de selv skal overgå fra private firmaer til ARC i løbet af de kommende år.

»Vi har rejst en fagretslig sag på det, men det vil ARC ikke forholde sig til, fordi der er begyndt en strejke. Det har vi ikke prøvet før,« siger Henrik Bay-Clausen, som fortæller, at der er forhandlinger mellem 3F og Kommunernes Landsforening (KL) her i eftermiddag.

Kommunikationschef i ARC, Morten Kramer Nielsen, udtaler i en e-mail til avisen:

“Der har været tale om en overenskomstsstridig arbejdsnedlæggelse og blokade. Blokaden blev opløst ved 12.30-tiden i dag. Vi har ingen kommentarer til dagens arbejdsnedlæggelse af hensyn til respekten for det faglige system.”

 

 

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Fællessang på forårsaftener i Frederiksholm Kirke

Ung, lokal fægter blev årets københavnske idrætstalent