Foredraget om Sydafrika tager udgangspunkt i årene fra 1931-1976 og giver indblik i de politiske forhold. Foto: Jannie Elisa Fjordside

Fortællinger fra Sydafrika

Foredrag: Tirsdag 19. marts klokken 14-16 er det muligt at høre en meget personlig og følsom fortælling om Sydafrika og landets historie under navnet ’Mellem Mandela og Matanzima’. I 1819 er en skotsk familie ombord på træskibet La Belle Alliance med kurs mod Sydafrika. Omkring 100 år senere lever de skotske rødder videre på fjern grund. Med det skotske tiptipoldebarn Merna fortælles en historie om apartheid, rødder, kulturmøder og dilemmaer.Det er forfatter, journalist samt kirke-kulturmedarbejder i Christians Kirke Jannie Elisa Fjordside, der holder foredraget med udgangspunkt i sin bog ’Tilbage til Transkei – Historien om mit Sydafrika’ fra sidste år. Det hele finder sted i Stanleys Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 2. sal. Der vil være kaffe og kage til arrangementet, der koster 20 kroner. Pengene går til Menighedsplejens sociale arbejde.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Lokale kandidater tyvstarter valgkampen: Se, hvad de vil med København

Død efter brand på Milanovej