Et restaureret gulv på Frederiksberg Slot fra 2013. Pr-foto: Kjell Pedersen Entreprise A/S

Royalt arbejde: Frederiksberg Slot skal have nye gulve

HÆRENS OFFICERSSKOLE: Det sker med nænsom hånd, når de gamle, royale gulve på Frederiksberg Slot, hvor Hærens Officersskole holder til, skal udskiftes.

Arbejdet bliver udført af Kjell Pedersen Entreprise A/S, der har indgået kontrakt med Forsvarsministeriets Bygningsstyrelse om restaurering af Beletagen på slottet.

Beletagen tæller blandt andre flere rum på slottet, nemlig vestre lakajgemak, vestre forgemak og vestre galleri. Der skal lægges nye gulve og udføres rådskader i etageadskillelserne i rummene. Men der skal også udskiftes beslag på fortsatsvinduer.

Kjell Pedersen Entreprise er eksperter i blandt andet restaurering af Danmarks kulturarv og har i flere omgang udført arbejde på slottet lige fra omfattende panelarbejder til nye gulve.

Firmaet arbejder også på Fasangården i Frederiksberg Have og på Amalienborg.

Træet, der skal bruges på Frederiksberg Slot, er ikke indkøbt hos den nærmeste trævarelasthandel, da der stilles ekstra store krav til materialet. Træet skal være af det fineste sort af europæisk råtræ uden for mange knaster. Fyrtræet skal være mindst 150 år gamle og retvoksende, og skal være fældet om vinteren, så det er ikke hvilket som helst træ, der får lov til at komme ind i de tidligere royale gemakker. 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Kom ud i naturen med pigespejderne

Seniorer over 65 år kan træne gratis