Franciska Rosenkilde klipper snoren. Foto: Anders Bentzon.

Glemte at hilse på fansene: Sundby-festen fusede ud

FODBOLD. Den officielle indvielse af den nye Sundby Idrætspark søndag forløb smukt – det gjorde forårspremieren for Fremad Amagers 1. divisionstrup ikke.

SUNDBY IDRÆTSPARK: Der var forårsfornemmelser i luften søndag, da Fremad Amager og B 1908 havde inviteret til officiel indvielse af Sundby Idrætsparks nye kunstbane med varme og det lysanlæg, man har ønsket sig i omtrent 40 år.

Fodboldglad borgmester

Adskillige politikere var til stede for at bryste sig af rådhusets gavmildhed, heriblandt kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), som holdt indvielsestale flankeret af børn fra de to klubbers ungdomsafdelinger.

»Det her er jo en legendarisk bane. Der er ingen tvivl om, at fodbold i Sundby Idrætspark er noget helt unikt. Her har Søren Lerby og Frank Arnesen trådt deres fodboldstøvler, før de blev til nogle af

Foto: Anders Bentzon.

verdens bedste. Men det er ikke bare god fodbold, det er fodbold, når det er bedst: Når det bliver til mere end 22 spillere på banen. Sundby Idrætspark er på mange måder Sundbys bankende hjerte. Gennem arbejdet og oplevelserne her bliver lokalmiljøet bundet sammen og holdt i live. Her handler fodbold ikke bare om Champions’ League, men også om at spille hinanden gode og mødes i idrætten. Sundby Idrætspark er et flagskib i den fodboldkultur, jeg håber vi får meget mere af i Danmark. Og jeg håber, at den nye bane vil danne grundlag for en masse sejre – så hvorfor ikke starte allerede i dag?,« lød det til bragende klapsalver fra borgmesteren, som selv er vokset op med en storebror, der spillede fodbold i KB:

»Jeg har som barn stået på sidelinjen i al slags vejr og heppet. Jeg var især begestret for deres cafeteria, der var opkaldt efter den gode gamle målmand Ole Kvist. Jeg lærte hurtigt reglerne, da min storebror ikke gad lege, før vi havde set Sportslørdag. Jeg har aldrig selv spillet, men altid virkelig godt kunnet lide at se det, både i virkeligheden og på fjernsynet. For mig er det en folkelig sport, hvor man både har de stærke foreningsfølelser, god underholdning og drama. Jeg tager virkelig hatten af for det engagement, der ligger i at løfte fællesskaberne rundt omkring i klubberne.

Formand Erik Truelsen for enden af regnbuen. Foto: Anders Bentzon.

Jeg er ikke selv dedikeret for et bestemt hold, men når min storebror er der, er det FCK, det handler om. Jeg er jo ærkekøbenhavner,« sagde Rosenkilde til Amager Bladet inden ceremonien.

Fremad Amagers formand Erik Truelsen kunne se på dagen som kulminationen på en årelang kamp for de lysmaster, som nu betyder, at der kan spilles tv-kampe og trænes meget mere på stadion:

»Jeg har været med siden 1998, og der skulle lyset snart komme, for det var vi blevet lovet i Superliga-sæsonen i 1994. Jeg kan også huske længere tilbage, da vi var blevet lovet de gamle lysmaster inde fra Østerbro, som lå under tribunen i mange år og aldrig blev sat op. Så det er dejligt, at det er kommet nu. Og kunstgræsset gør, at vi har meget mere kapacitet i vintermånederne, så alle hold lige fra de mindste til seniorerne kan bruge stadion. Det er en stor oplevelse for børnene,« sagde Truelsen.

Nedtur fra kickoff

Vandkanonerne, der skal fugte det kunstige græs, sørgede for en regnbue, der glimtede i

One man army: Samson Iyede. Foto: Anders Bentzon.

projektørlyset og gav et lille douche til et veloplagt publikum på hele 1.256 personer. Efter et minuts klapsalver for den legendariske fodbolddommer Peter Mikkelsen, som afgik ved døden i januar, kunne kampen mod Nykøbing FC fløjtes i gang.

Det blev en lettere rodet affære mod et godt organiseret, defensivt mandskab, som fine solopræstationer fra de blå-hvide ikke kunne dirke op trods tre-fire store muligheder. I stedet var det gæsterne, der fik overrumplet Nicklas Dannevang i Fremad-buret to gange til slutresultatet 0-2.

Og en flok slukørede Fremad Amager-spillere, som rundede festdagen af med helt at glemme at komme ud og hilse på de mutte fans, som traditionen ellers foreskriver…

OPDATERET:

Efterfølgende har holdets anfører Mads Gabel beklaget den manglende gestus overfor de trofaste fans på Fremad Amager Elites Facebook-side:

Brusebad under vandkanonerne. Foto: Anders Bentzon.

“Det sker selvfølgelig aldrig nogensinde igen, at vi ikke kommer rundt, og siger tak til vores dejlige fans,” siger han.

Derudover har Fremad byttet udekampen mod Roskilde på søndag til en hjemmekamp, da banen i Roskilde er i en sløj fortatning. Der er derfor kickoff på Fremad Amager – FC Roskilde på søndag 10. marts klokken 13.45 i Sundby Idrætspark.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Kim Larsen-klassiker tilbage: Midt om Natten genopføres i Tivoli til næste år

Kom til modeshow i AirMarsh