Valby Maskinfabrik kan vinde en stor pris

RENOVERING: Valby Maskinfabriks montagehal står til at kunne vinde 100.000 kroner i konkurrencen om at vinde RENOVER prisen 2019. Montagehallen blev i 2017 omdannet til 66 boliger med fælleshuse. Omdannelsen har fået ros, fordi renoveringen ikke er gået på kompromis med det originale udtryk, som Valby Maskinfabrik har. Det helt specielle ovenlys er bevaret, og i de storslåede haller, hænger billeder, der minder beboerne og deres gæster om historien bag huset.

God renovering skal belønnes

RENOVER-prisen hylder de bedste renoveringer og holdet bag. Det handler ikke kun om håndværket, men i høj grad om, hvordan den renoverede bygning er brugervenlig og funktionel. Prisen har også til formål at fremhæve, at noget eksisterende sagtens kan renoveres i stedet for at bygge nyt. »Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet,« siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

Om det er omdannelsen af Valby Maskinfabrik, der vinder den fornemme pris, finder vi først ud af senere på året, i september 2019. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

100 mio kr ekstra til Teknik- og Miljø

Fra kontorelev til medindehaver