FOTO: SHUTTERSTOCK

Haha 😆 Like 👍

Nye mandegrupper tager en snak om svære følelser rundt om bålet

MANDEGRUPPER. Foreningen DareGender starter to mandegruppeforløb, hvor mænd rundt om et bål på Kalvebod Fælled syv gange i løbet af foråret skal dele vanskelige tanker og inspirere hinanden.

KALVEBOD FÆLLED: Mange mænd er ikke så gode som kvinder til at snakke med hinanden om svære følelser og tanker.

»De snakker typisk med deres netværk om karriere, men ikke så meget om følelser. Typisk er det deres partner, de snakker følelser med, men det kan være godt at snakke med andre – det, der går en på, kan jo netop handle om partneren,« siger Eskil Holten Haargaard.

Han er projektkoordinator i foreningen DareGender, som i slutningen af marts starter to mandegruppeforløb, hver med 10 mænd, der som et gratis tilbud får mulighed for at mødes rundt om et bål på Kalvebod Fælled og tage en snak sammen om vanskelige tanker, mens to psykologistuderende faciliterer samtalen.

»Der har været mandegrupper før, men det er nyt at bruge naturen som et støttende rum. Bor man i byen, kan man skrælle det hele væk, når man sidder omkring et bål,« siger Eskil Holten Haargaard.

Emner er op til deltagerne selv

Foreningen har fået et tilskud fra Nordeafonden til at etablere mandegrupperne og gennemføre syv møder rundt om bålet i løbet af foråret.

»Det er op til deltagerne selv, hvad de vil tale om, alt efter hvad der fylder for dem. Det kan være temaer som ensomhed, stress og omverdens og egne krav til en selv.«

»Der bliver nogle faste ingredienser ved møderne, for eksempel lidt mindfulness. Og så fortæller deltagerne til hinanden, hvor man er henne i sit liv og hvilket humør man kommer med i dag. Man kan dele svære tanker med hele gruppen, få deres spejling på det, og måske blive udfordret af dem ud fra deres erfaringer, så man derved selv kan udvikle sig,« siger Eskil Holten Haargaard.

Et bål på Kalvebod Fælled lyder måske langt væk fra København, men det er det ikke.

»Vi har fået øjnene op for, hvor gode muligheder man som storbymenneske har for at komme hurtigt ud i naturen. Jeg tog selv turen med metro fra Kgs Nytorv til Vestamager station, det tog 13 minutter. Og har man så en cykel med og kører i 14 minutter, så befinder man sig i en birkeskov rundt om et bål,« siger Eskil Holten Haargaard.

Infomøde 14. marts

Den første af de to nye mandegrupper er for unge mænd i alderen sluttyverne til start-trediverne, og der er på hjemmesiden www.daregender.dk et overblik over de syv torsdage, hvor deres møder finder sted.

DareGender har fået flere henvendelser fra mænd i alderen 35-50 år, og har derfor besluttet at starte endnu en mandegruppe i den aldersgruppe. Inden for de næste par dage kommer der også oplysninger om deres mødedatoer på www.daregender.dk.

DareGender holder et informationsmøde torsdag 14. marts klokken 18.00 om de nye mandegrupper i foreningens eget hovedkvarter på Enghavevej 80, 3. sal.

Om DareGender

»Vi er en organisation, der beskæftiger sig med køn. Ikke kun som kimen til sociale og personlige problemer, men også som et perspektiv, der kan bruges konstruktivt i disse kontekster. DareGender betyder, at vi tør tale om og udfordre de kønsforståelser, vi ser og oplever i samfundet omkring os.«

»Vi ved, at drenges og mænds udfordringer og begrænsninger har været underrepræsenteret i denne slags arbejde generelt, og derfor arbejder vi for og med drenge og mænd. Vi engagerer dem i arbejdet med at nuancere og nedbryde negative og snævre maskulinitetsforståelser og -stereotyper gennem frivillig deltagelse og mobilisering. Vores mission – vores drøm – er at vi sammen skaber et samfund, hvor ingen er begrænset af sit køn.«
Fra hjemmesiden www.daregender.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Nyt sted til bekæmpelse af ølvommen og appelsinhuden

Kommunen sms’er når veje lukkes