Birger Larsen er valgt som midleridig formand i Amager Erhvervsråd. Han afløser Hugo Andersen (foto). Arkivfoto: Michael Paldan.

Like 👍

Amager Erhvervsråd skifter formand og gør klar til fusion med Ama’rbutikkerne

GENERALFORSAMLING. Amager Erhvervsråds formand gennem 24 år, Hugo Andersen, kommer ikke til at stå i spidsen for en kommende fusion med handelsforeningen Amagerbutikkerne. Tidligere virksomhedsejer og kommunalbestyrelsesmedlem i Dragør, Birger Larsen, er valgt som ny midlertidig formand.

AF JAN JEPPESEN

HELE ØEN: »Vi kan ikke længere have det signal, at en tipoldefar står i spidsen for Amager Erhvervsråd.«

Det var ordene, da 85-årige Hugo Andersen meddelte, at han ikke genopstiller som formand for Amager Erhvervsråd. Ejeren af Tårnby Karrosserifabrik, der afløste advokat A. Rønn Simonsen som formand i 1996, meddelte sin beslutning ved erhvervsrådets generalforsamling onsdag aften på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

»Jeg har længe haft et ønske om at gennemføre et generationsskifte, men det har ikke været muligt. Og da det er vanskeligt at rekruttere bestyrelsesmedlemmer er tiden inde til at drøfte erhvervsrådets fremtid,« sagde Hugo Andersen, inden bestyrelsen stillede forslag om at arbejde for en fusion med handelsforeningen Ama’rButikkerne.

På opfordring fra Johnny Beyer blev tidligere virksomhedsejer og kommunalbestyrelsesmedlem i Dragør, Birger Larsen, indstillet som formand.

»Jeg takker for tilliden og vil gerne understrege, at min formandstid er midlertidig. I den kommende tid vil jeg arbejde for at finde frem til en samarbejdsaftale med handelsforeningen og få oprettet en arbejdsgruppe,« sagde Birger Larsen, der bliver Amager Erhversvråds femte formand siden stiftelsen i 1984.

Den første formand var Knud Jensen. Han blev efterfulgt af Henning Olsen. Derefter fulgte A. Rønn Simonsen, der slap tøjlerne til Hugo Andersen.

»Hugo har især de seneste år været en énmandshær. Og det fortjener vores anerkendelse,« sagde Frank Andersen, der var én af pionererne i erhvervsrådets første leveår.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En aktiv dame fylder 80 år

Scarlet Pleasure spiller på Grøn Koncert