Martha Jensen i demenscafeen på Diakonissen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Wow 🤩 Like 👍

En aktiv dame fylder 80 år

FØDSELSDAG: Listen af aktiviteter, der fylder dagen op, er meget lang, når man spørger Martha Jensen fra Hattesens Allé, hvad hun render rundt og laver.

»Jeg har oprettet en demenscafé hos Ældre Sagen på Diakonissestiftelsen, og jeg skulle egentlig være stoppet, men så skulle de bruge en demensansvarlig, og det blev så mig,« fortæller hun med et smil.

Hun nærmer sig en milepæl i livet, da hun fylder 80 år 11. marts. En dag der skal fejres med lagkage og kaffe og siden en tur til Jylland med familien.

Butik på Frederiksvej

Det er især aktiviteter hos Ældre Sagen og Aktive Seniorer, der fylder dagen op, når det ikke lige er børn, børnebørn eller oldebarnet Agnes på tre år, som er på besøg.

»Aktive Seniorer var et projekt på to år under hjemmeplejen, der stoppede. Så valgte vi at lave en lille forening, hvor vi i dag er 145 medlemmer med otte gymnastikhold i Kedelhallen,« fortæller Martha Jensen, der også sad ti år i Ældrerådet.

Hun har boet på Frederiksberg siden 1960, og kommer oprindelig fra Jylland.

»Min mand og jeg havde et minimarked på Frederiksvej, og vi boede i hus på Kronprinsensvej, hvor min ældste datter i dag bor med sin familie,« fortæller hun.

Fødselsdagen og de 80 år frygter hun ikke så meget.

»Ja, så er man jo ved at være gammel. Jeg har et godt helbred og tager ingen medicin, men da min mor fyldte 80 år, da tænkte jeg, hold op hun er gammel,« griner Martha Jensen. 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Læsefest for alle børn i København

Amager Erhvervsråd skifter formand og gør klar til fusion med Ama’rbutikkerne