Helhedsrenoveringen af Bavnehøj Skole og områdefornyelsen på Bavnehøj er blandt de anlægsprojekter, der er blevet udsat på grund af anlægsloftet. Arkivfoto: Martin Sørensen

100 mio kr ekstra til Teknik- og Miljø

Kommunens politiske udvalg får til opgave at holde ønskerne til anlæg inden for 2,7 milliarder kroner de to næste år.

ANLÆGSLOFT: Det gik især hårdt ud over Teknik- og Miljøudvalgets område, da anlægsloftet ved årsskiftet udløste et blodbad mellem projekterne. Kommunens Økonomiudvalg har derfor besluttet at tildele 100 millioner kroner mere til TMU, når kagen skal fordeles de næste to år.

De 100 millioner kroner kunne svare til for eksempel to hele områdefornyelser, og skal ses i forhold til de 524 millioner, som anlægsloftet i år begrænsede Teknik- og Miljøudvalget til.

LÆS OGSÅ: Projekter bliver sat på anlægsloftet

Millionerne tages fra den bufferpulje, som Økonomiudvalget i februar vedtog som en del af en fordelingsnøgle mellem alle udvalgene i 2020 og 2021.

Tre mia om året

For at komme fremtidige anlægslofters blodbad i forkøbet har kommunen valgt at sætte beløbet, som fremover skal fordeles mellem udvalgene, til det samme, som Kommunernes Landsforening og regeringen aftalte for i år.

Københavns andel er ialt 3.036 millioner kroner. Det betyder, at der er 2.700 millioner til udvalgenes anlægsønsker, plus de ekstra 100 til TMU og 236 millioner kroner til bufferpuljen.

Nødvendig prioritering

Selv om det er store beløb, så har økonomiforvaltningen regnet ud, at der i perioden 2020-2023 allerede er besluttet anlægsprojekter for 17,4 milliarder kroner i kommunen.

Derfor er der, som forvaltningen tørt konstaterer; ’behov for en flerårig prioritering, hvis der skal sikres nødvendig kapacitet til den voksende befolkning.’

Eller som børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen tidligere har sagt i forbindelse med den kommende proces:

»Nu skal vi i de forskellige udvalg i gang med at prioritere en rækkefølge for vores projekter i de følgende år, både dem der er udsat og de nye, der kommer til.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

29

Se billederne: Den første rejse med Cityringen

0

Valby Maskinfabrik kan vinde en stor pris