Cykelkælderen har stået tom i flere år, men nu får den en helt ny anvendelse: En kunsthal til samtidskunst. Foto: By & Havn

Fondsstøtte bringer kunsthal i cykelkælder tættere på realisering

DONATION. Realdania yder en million kroner i støtte til etablering af en kunsthal til samtidskunst i den tomme cykelkælder under Kay Fiskers Plads ved Ørestad metrostation.

ØRESTAD: Foreningen KFP11 vil etablere en kunsthal med samtidskunst i et stort lokale under Kay Fiskers Plads ved Ørestad station, der tidligere husede en cykelkælder.

I dag har Realdania offentliggjort, at projektet modtager en million kroner i fondsmidler fra puljen ‘Underværker’, og dermed er kunsthallen tæt på realisering, skriver By & Havn i en pressemeddelelse. By & Havn ejer det underjordiske lokale.

Foreningen KFP11 består af en gruppe unge kunstnere, der har udset sig den tomme cykelkælder på 875 kvadratmeter som den helt rigtige ramme for et nyt udstillingssted i København, hvor de vil udstille samtidskunst af både etablerede og mindre kendte kunstnere.

Foreningen har arbejdet på realisering af projektet i to et halvt år og planlægger at holde fire udstillinger om året med et sideløbende program af omvisninger, debatter, filmvisninger, kunstnermøder, koncerter og andre aktiviteter, der åbner for dialog om den udstillede kunst. (Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan kunne kunsthallen komme til at se ud, efter en renovering. Illustration: Foreningen KFP11

Lokalet skal dog igennem en større omdannelse, før det kan fungere som udstillingssted, og det er netop hvad fondsmidlerne skal gå til.

Støtte fra flere sider

By & Havn ejer det underjordiske lokale og har indgået et samarbejde med kunstnerne, for at bidrage til projektets realisering. Derfor stiller By & Havn lokalet gratis til rådighed i minimum 10 år og bidrager med 600.000 kr. til omdannelse af kælderen.

Ørestad Kunsthal har desuden modtaget støtte fra Københavns Kommune og kan se frem til tilskud fra GF Ørestad City og Amager Vest Lokaludvalg til deres kommende udstillinger.

Har tidligere huset kultur

Den oprindelige cykelkælder havde aldrig den store succes med at lokke metropassagerer og andre cyklister under jorden.

Faktisk havde rummet allerede i 2008-2009 sin debut som kultursted, da den tidligere cykelkælder først husede nogle koncerter ved Kulturnatten 2008, og siden som kulturstedet ’Under Vand’ dels husede et julemarked i 2008 og en pop-up fest i maj 2009.

Realdania har offentliggjort støtte til ialt 23 projekter – læs mere her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Flyvende Tårnby-virksomhed: Familien Krøjby løfter i flok

Trying to fix