Svømmeklubber skal fremover selv gøre rent og tørre skraldespande, når de optager tider i svømmehallerne. Et virkeligt dårligt forslag, mener direktør i Hovedstadens Svømmeklub, Lars Sørensen. Arkivfoto: Michael Paldan

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

Hvor er træneren? Han gør rent – Nyt forslag om at klubber selv skal gøre rent i svømmehallen

Kommunen har søsat et forslag om at foreninger skal overtage driften af svømmehallerne. Et virkelig dårlig idé, siger direktør i Hovedstadens Svømmeklub Lars Sørensen.

Svømmetrænere skal ikke blot lære Emma og Arthur at crawle – fremover skal de også tømme skraldespande, svabe gulv i baderummene og fjerne hår fra afløbet.
Kultur- og Fritidsforvaltningen har som led i en effektiviseringsplan af byens ejendomme foreslået at lade foreninger overtage driften af byens svømmehaller i den tid, hvor foreningerne bruger svømmehallerne.
Som tidligere beskrevet på minby.dk er der allerede indført billetautomater i de københavnske svømmehaller, men der er også planer om dels at etablere undervandskameraer for at undgå drukneulykker, og det kan betyde færre livreddere. Samtidig vil man altså overlade rengøringen og den daglige drift til foreningerne selv, så længe de er i hallen.
Det giver bedre drift og mere fleksibilitet for foreningerne, mener ejendomschef i Kultur- og Fritidsudvalget Morten Clausen.
»Vi har ofte personale, der nærmest sidder og venter på, at foreningerne forlader svømmehallerne, og det giver ikke mening. Det er bedre at foreningerne selv lukker og slukker, så længe de har tiderne i svømmehallen,« siger Morten Clausen.

Svært med de unge
Foreningerne skal ifølge Morten Clausen også stå for det, han kalder ’soignering’; det vil sige at køre en tur med svaberen, at tømme skraldespande og sørge for at lukke skabe.
Direktør i Hovedstadens Svømmeklub, Lars Sørensen, er mildest talt ikke vanvittigt glad for det forslag.
»Det er vi stærkt kritiske overfor. Det er i forvejen svært at få unge til at være svømmetrænere, fordi unge har så meget, de skal. Så jeg tror ikke, at det at de nu skal gøre rent også vil lokke. Vi er jo sat i verden for at lære børn og unge at svømme og ikke at gøre rent,« siger Lars Sørensen, der understreger, at klubbens holdning er, at de er nysgerrige og konstruktive overfor nye tiltag og forslag.
»Vi har gratis brug af hallerne, og det er vi rigtigt glade for. Men det her forslag er jeg ked af, fordi det vil forringe vores hovedformål som er at lære københavnerne at svømme,« siger Lars Sørensen.
Forvaltningen er netop i disse dage ved at orientere klubberne og foreningerne om forslaget.
Det er, understreger Morten Clausen, kun i de tidsrum, hvor det udelukkende er foreninger, der er i svømmehallerne. Når der er offentlige bruger er der fortsat livreddere, der også står for den daglige rengøring.

Kameraer under vandet
Men hvis politikerne stemmer for forslaget om den samlede effektiviseringsplan af svømmehallerne, kan det også betyde færre livreddere.
»Vi har erfaring fra andre byer, hvor man bruger undervandskameraer, der viser, at det er meget effektivt. Vores erfaring er, at det vil give større sikkerhed, fordi det som regel er andre svømmere, der opdager druknede. Med et kamera har man hele tiden et tredje øje, og der vil fortsat være livreddere på bassinkanten. Men det vil også betyde, at vi får færre livreddere,« siger Morten Clausen.
Der er ifølge ham 120 livreddere lige nu samlet i de københavnske svømmehaller.
En af de aktive svømmere i Bellahøj Svømmehal, Henrik Slot Nielsen, er ikke glad for udsigten til undervandskameraerne og færre livreddere.
»I forvejen er der få livreddere i baderummene, og der er ingen til at kommentere, hvis folk overtræder de almindelige baderegler, og jeg mener ikke at sikkerheden vil være god nok med kameraer,« siger Henrik Slot Nielsen.

Klubtider i færre haller
Forvaltningen pønser også på at samle foreningstider og offentlige tider på færre svømmehaller på Amager.
Det kan betyde, at man eksempelvis om torsdagen vil have foreninger i Frankrigsgades Svømmehal, mens der vil være åbent for offentlige svømmere i Sundby Bad.
»Det er noget, vi skal drøfte sammen med almindelige brugere og svømmehaller, så vi kan optimere tiden i de to svømmehaller, der ligger med få kilometers mellemrum,« siger Morten Clausen.
Politikerne skal snarest tage stilling til forslaget fra forvaltningen.

 

 

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Boldklubben af 1893 har fået en klubchef

Vind billetter til Barberen i Sevilla