Leki Aviations direktør Kim Krøjby flankeret af Tårnbys borgmester Allan Andersen og formand for Amager Erhvervsråd Hugo Andersen (yderst til højre). Fra venstre ses Sales & Business Development Manager June Jensen, døtrene Katrine og Katja, bestyrelsesformand Lisbeth Krøjby og næstyderst til højre firmaets VP EMEA, Peter Østergaard Mietke. Foto: Anders Bentzon.

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Flyvende Tårnby-virksomhed: Familien Krøjby løfter i flok

AMAGER ERHVERVSPRIS. Familievirksomheden Leki Aviation modtager Amager Erhvervspris 2018. Virksomheden, der sælger og udvikler flyreservedele, er grundlagt af Kim Krøjby og omsætter for lidt over én milliard kroner om året. »Men vi kunne godt bruge mere plads,« sagde Krøjby ved prisoverrækkelsen med direkte adresse til Tårnbys borgmester.

AF JAN JEPPESEN

HELE ØEN: Kun et stenkast fra Flyvergrillen – lige dér i knækket mellem Amager Landevej og Tømmerupvej – er en stor guldklump placeret. For bag navnet Leki Aviation gemmer sig en vaskeægte Amagersuccés. Virksomheden, der er grundlagt af Kim Krøjby, distriburerer, sælger og udvikler flyreservedele i hele verden, og omsatte i 2018 for lidt over én milliard kroner.

Tårnbys borgmester Allan Andersen har svært ved at skjule sin begejstring over, at det lige netop er en global virksomhed med dybe lokale rødder i kommunens baghave, der er hædret med ’Amager Erhvervspris 2018’.

Kort afstand til lufthavnen

»Jeg er da både glad og stolt over, at kommunen kan rumme en så stor virksomhed, hvilket giver store fordele ved handel med diverse internationale flyselskaber på grund af den korte afstand til lufthavnen,« sagde Allan Andersen, da han motiverede kåringen på vegne af Amager Erhvervsråd og Amager Bladet.

Samlet set bekæftiger Leki Aviation 75 medarbejdere kloden rundt og har afdelinger i England, USA, Kina og Singapre.

Virksomheden blev grundlagt i 1989 af Kim Krøjby med udgangspunkt i et MD80 lot. I løbet af ganske få år fik Kim Krøjby fodfæste inden for Aviationbranchen og de første store kontrakter blev lavet.

»Vi udvikler os hele tiden, og vi har brug for mere plads. Vi mangler cirka 10.000 kvadratmeter til et distributionscenter i Tårnby. Det er ærgerligt, at vi må placere den slags centre i England eller andre steder,« sagde Kim Krøjby med direkte adresse til Allan Andersen.

»Det vil jeg gerne være med til at finde en løsning på,« svarede borgmesteren.

Én gang Amager, altid Amager

Kim Krøjby var mødt frem til prisoverrækkelsen på Radisson Blu Scandinavia Hotel med sine kone, Lisbeth, døtrene Katrine og Katja samt medarbejderne June Jensen og Peter Østergaard. Leki Aviation er 100 procent famliedrevet. Lisbeth Krøjby er bestyrelsesformand og døtrene ejer 49 procent af virksomheden.

Parret Kim og Lisbeth bor på Vestamager, og »kunne aldrig finde på at flytte fra Amager«, men:

»Vi kunne måske godt flytte fra Vestamager til eksempelvis Dragør eller Islands Brygge,« siger parret.

»Jeg er en rigtig Amagerdreng med blod i årene fra Øresundvejens Skole og fodboldklubberne AB 1970 og Fremad Amager. Så jeg bliver på Amager,« fastslog Kim Krøjby og takkede for prisen:

»Jeg og min familie er utroligt glade for at modtage Amager Erhvervspris. Det er enormt tilfredsstillende at få sådan en anerkendelse. Vi har en tradition for at fejre, når der sker noget godt. Så nu skal vi have grillfrokost i virksomheden på fredag,« forsikrede manden bag den flyvende Tårnby-virksomhed.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Se billederne: Fastelavn på Frederiksberg Rådhus

Fondsstøtte bringer kunsthal i cykelkælder tættere på realisering