Jytte Hilden tager nu kampen imod affredning af Sankt Jørgens Sø ind i en ny fase: ¿Søerne Synger¿. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Fællessang: Tidligere minister synger for at bevare Søerne, som de er

SANKT JØRGENS SØ. De kommende tre søndage er der fællessang for at bevare søerne, som de er.

Den tidligere folketingspolitiker og minister Jytte Hilden bor i Vestersøhus ned til Sankt Jørgens Sø, hvor der er planer om at lave en skybrudsløsning. Søen kan ende som opsamlingsbassin for det regnvand, der kommer fra Nørrebro, Frederiksberg og Bispebjerg i tilfælde af skybrud. Lige nu afventer politikerne i København og Frederiksberg Kommune planerne for Bispeengbuen, der kan blive en alternativ løsning.

I mellemtiden vil Hilden gerne vise alle søernes herligheder – og den folkelige opbakning til at bevare dem, som de er – gennem sang.

LÆS OGSÅ: Fingrene væk fra Skt. Jørgens Sø

De kommende tre søndage har hun derfor arrangeret ’Søerne Synger’: Alle er velkomne, gerne med en højskolesangbog, til at troppe op og være med til at give søerne stemme.

»Nu har der været så meget ballade om det her. Så mens vi venter på, hvad de finder ude af, synes jeg vi skal fokusere på alt det skønne, som søerne repræsenterer for alle københavnere. Og fællessang er da noget af det dejligste til at vise det,« siger Jytte Hilden, som i efteråret gav udtryk for sin utilfredshed med planerne i City Avisen:

»Når vi freder noget, så gør vi det jo for at bevare det for børn, børnebørn og fremtidige generationer. Det er for mig ubegribeligt, at man overhovedet kan foreslå at lave om på det.

Vi har nogle søer og parker i byen, som nogen har besluttet, at vi skal bevare. Det er meget enkelt: Fredning er fredning, så fingrene væk. Det med ’affredning’ er en uskik,« sagde hun dengang.

LÆS OGSÅ: Sankt Jørgens Sø må vente på Bispeengbuen

Første omgang ’Søerne Synger’ foregår på søndag 10. marts klokken 15.00 ved trappen bag Planetariet. Her synges fem sange fra Højskolesangbogen, blandet andet B.S. Ingemanns »Fred hviler over land og by«. Musiker Gudrun Holck, som er kendt for sine unikke sanginstallationer unikke steder, synger for.

»Idéen med fællessang er, at fortælle om søernes herligheder ved både kærligt og muntert at mødes og være sammen, og bagefter går vi hver for sig og glæder os over at søerne er fredet,« siger Hilden, som er tovholder med foreningen BoBedreBedst i ryggen.

Indre Bys Lokaludvalg har bevilliget penge til projektet.

Sangsøndagene fortsætter 17. marts ved Søpavillonen og 24. marts ved Dr. Louises Bro, begge dage klokken 15.00.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Samtale om tro med Paula Larrain

Se billederne: Fastelavn på Frederiksberg Rådhus