»Her hygger man sig, det er trygt, og der er en ro samtidig med, at man møder og snakker med en masse vidt forskellige mennesker,« fortæller Jens Steen, som kommer fobi Det Rene Brød et par gange om ugen sammen med sønnen Kaj. Foto: Martin Sørensen

Wow 🤩 Like 👍

»Det er blevet det stamsted, jeg har ledt efter i årtier«

TRADITION. Kaj på fire og hans far kommer hos Det Rene Brød et par gange om ugen. Her er det trygt og hyggeligt, og alle kender ens navn.

 

 

HVERDAG: Når vejret er godt, vil Kaj på legepladsen og til bageren og sige hej til Kristine. Når vejret er dårligt, vil han bare til bageren. Her fordøjer han dagens oplevelser i børnehaven med en sesambolle med smør og kakaomælk, og hvis Kristine har tid, bliver det også til lidt leg eller tegning med Solveig, som også er stamkunde hos bageren.

Det er blevet fast tradition for den fireårige og hans far, at dagen forløber på den måde et par gange om ugen. Men det er ikke kun for Kajs skyld, at de gang på gang lægger vejen forbi Det Rene Brød på Nørrebrogade 176, fortæller Kajs far, Jens Steen.

»Jeg har boet i København i snart 20 år, og jeg har aldrig oplevet et sted som det her. Alle er på fornavn med hinanden, og der er en hel masse hjerterum. Der kommer mange vidt forskellige mennesker, og der er bare rigtig god stemning. Kajs mor kommer her også med ham, og det samme gør Kajs farmor og mormor,« siger han og retter et øjeblik opmærksomheden mod Kaj, der sidder på hans skød og kigger i en bog.

»Det er blevet det stamsted, jeg har ledt efter i årtier, og jeg havde nok ikke troet, at jeg skulle finde det hos en bager. Jeg havde faktisk slet ikke troet, at jeg kunne finde sådan et sted, og så ligger det tilmed lige rundt om hjørnet fra Kajs daginstitution,« tilføjer han.

Man hjælper hinanden

Her hygger man sig sammen og hjælper også hinanden, når der er brug for det.

»Der er en ung, afrikansk mor, som ind i mellem lader sin store skolepige sidde her og vente, mens hun henter den yngste i institutionen, og så hjælper vi og Kristine med at holde øje med hende. For her kender man og hjælper man hinanden,« siger Jens Steen.

Han påpeger, at det er Kristine bag disken hos Det Rene Brød, der formår at skabe plads til alle med den måde, hun taler med alle på og hendes evne til at skabe en rar og afslappet atmosfære.

»Når hun har tid, bruger hun god tid på at tale med kunderne og på at lege med Kaj og de andre børn. Det er noget helt særligt i en tid, hvor alting skal gå så hurtigt, og vi har så travlt,« siger han.

Med tanke på Kristines unge alder kan man godt blive lidt bekymret over, hvornår man møder hende hos Det Rene Brød for sidste gang, tilføjer han.

»Det kan jo sagtens være, at hun pludselig finder ud af, at han skal studere eller vil noget andet, der gør, at hun ikke har mulighed for at være her mere. Vi ved godt, at det nok ikke vil vare for evigt, så vi må bare nyde det så længe, det overhovedet varer.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Dansk app tiltrækker fodboldspillere over hele Europa

Sultne spartanere erobrede DM i atletik