Skyen

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Nu afklares fremtiden for driften af H17

DAGLIG DRIFT. Stofindtagelsesrummet H17 drives af Københavns Kommune. Socialforvaltningen har indhentet bud fra Mændendes hjem og Kirkens Korshær.

NARKOTIKA: Stofbrugerne på H17 i Kødbyen har været et debatområde allerede inden fixerummet blev virkelighed.

Siden H17 åbnede har debatten handlet om, hvordan det drives bedst muligt. Der har forventeligt været bump på vejen, og nu har Socialudvalget bedt forvaltningen om at indhente tilbud fra andre aktører.

Onsdag aften tager Socialudvalget stilling til, hvilken løsning, der i fremtiden skal gælde for fixerummet på Halmtorvet.

Tre forskellige løsninger

Både Mændendes Hjem, der i forvejen driver fixerumemt Skyen i Istedgade, og Kirkens Korshær har indgivet bud på at overtage driften. Men det kan godt være, at udvalget vælger at fortsætte med en kommunal drift.

Uanset løsningsmodel, understreger formand for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm, at det ikke må være en genvej til at skære i tilbuddet.

»Det er en opgave, der skal lykkes. Og det vigtigste er, at beslutningen ikke må være en spareplan,« siger han.

Behov for døgnåbning

Han har flere gange italesat behovet for at åbne flere fixerum andre steder i byen. Eksempelvis på Sundholmen og i Nordvest. Men det vil ifølge lokaludvalgsformanden ikke ændre på behovet for et tilbud på Vesterbro, der har åbent både dag og nat. Han understreger også at følgegruppen for H17 har bemærket, at det er afgørende både med madtilbud, åbne døre og natåbent. Ellers frygter de, at tilbuddet udhules i en grad, så det risikerer at slå fejl.

De tre forskellige løsningsmodeller adskiller sig naturligvis fra hinanden. Den mest markante ændring ligger umiddelbart, hvis politikerne onsdag aften vælger Kirkens Korshær.

Tilbuddet fra Kirkens Korshær indebærer nemlig et stop for at holde natåbent. I tilbuddet lyder det, at:

»Det er Kirkens Korshærs opfattelse, at denne opgave ikke kan løftes, hvis H17 skal levere det samme tilbud døgnet rundt og indenfor det udmeldte budget.«

Kobles til Skyen

De foreslår at det natåbne tilbud flyttes til Skyen hos Mændenes hjem.

Mændenes Hjem er i deres ansøgning også bekymrede for, at tillægsbevillingen for døgnåbent bortfalder og derfor foreslår de, at man prioriterer, at der altid er et døgnåbent stofindtagelsesrum på Vesterbro.

Grundlæggende vil Mændenes Hjem lægge de to tilbud sammen under samme ledelse og foreslår desuden en ombygning af lokalerne i H17, så de bliver optimeret.

Den sidste mulighed er, at tilbuddet forbliver på kommunale hænder. Borgercenter Voksne har driftet H17 siden åbningen i 2016 og har selvsagt mange bud på at skabe den optimale drift. Du kan læse om alle tilbudene på dagsordenen for socialudvalgets mødemateriale.

Det finder du på: kk.dk under politik, dagsordener og referater.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Hjertecafe om hjertestop og genoplivning

Kom til ‘Barsels Break’ på Sylows Allé