Historien om at blive en bivenlig kommune fortsætter. Her et sommerligt glimt fra Grøndalen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Elsker 😍

Bedre forhold på vej til bier og insekter

BIKOMMUNE: Frederiksberg Kommune er blevet en bivenlig kommune, men arbejdet fortsætter nu med at blive endnu mere venligsindet overfor de summende insekter.

Årsagen er, at både bier og andre insekter har et svært liv, hvis der ikke er masser af blomstrende træer og blomster at besøge.

Idémanden til mere bivenlig kommune er rådmand Balder Mørk Andersen (SF). Forslaget er vedtaget i Kommunalbestyrelsen..

SF foreslår, at forvaltningen skal kigge på muligheden for at omdanne kommunale græsarealer til blomsterenge, dog skal der tages hensyn til den eksisterende beplantning og folk, der bruger de grønne pletter.

I forslaget er der også lagt op til, at kommunen skal kigge på muligheden for at indtænke blomster eller buske, når der f.eks. laves parkeringspladser.

Balder Mørk Andersen siger:

»Først lykkedes det at få opbakning til visionen om Frederiksberg som bivenlig kommune, på trods af at andre går mere op i at den er bilvenlig. Nu er det lykkedes at få vedtaget anden del af vores planer for bivenligheden, nemlig forsøget på i højere grad at understøtte biernes og insekternes liv i vores by. Så jeg er en glad grøn SF’er,« siger han.

Første skridt i den grønne retning bliver at få sået kommunens egen frøblanding nord for C. F. Richs Vej i forbindelse med et skybrudsprojekt. Og samme tanke bliver tænkt, når det kommer til Solbjerg Parkkirkegård og den østlige grøft i Lindevangsparken.

Men blomstertanken stopper ikke der, da kommunen også har kig på Roskildevej, Femte Juni Plads, Egernvej, Tesdorpfsvej og Dalgas Boulevard, hvor der i første omgang vil blive gennemført såningsforsøg. 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Husk telefonen, når du skal en tur i baljen: Nyt billetsystem i svømmehallen

»Folk vil virkelig hinanden her«