Jesper Christensen besøgte sidste uge Katrinedals Skole, hvor elever fra 9. klasse fortalte åbenhjertigt om karaktere, trivsel, mobning og forældre, der kan lægge et pres på en. Ved siden af borgmesteren sidder skoleleder Rikke Schultz Pedersen. Foto: Martin Sørensen

Elever: “Karakterer er det største pres”

Onsdag sidste uge besøgte børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) 9. Klasse på Katrinedals Skole for at høre, hvordan eleverne oplever trivsel og karakterer.

Med den nye trivselspolitik, som politikerne vedtog sidste uge, vil børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) skrue op for feedbacksamtaler og højne trivslen i folkeskolen. Det faldt i god jord hos 9. klasse-elever fra Katrinedals Skole, der sidste uge havde besøg af borgmesteren i de nye udskolingslokaler, hvor man ikke må have sko på, men skal gå i strømpesokker.

»En karakter er jo bare et tal. Det ville være rart, hvis lærerne også havde tid til at fortælle lidt om, hvad der lå bag ved, og hvordan man kunne blive bedre,« lød det fra en af eleverne.

Andre elever mente, at det var godt, at man havde karakterer for man skulle vænne sig til, at ’sådan var det også på gymnasiet’.

»Vi har jo kun haft karakterer i to år, og jeg tror ikke at færre karakterer ville give mening, for man skal jo alligevel have karakterer til eksamen,« sagde Philip, der også fortalte at i hans vennegruppe kunne de godt drille hinanden, hvis de ikke havde fået topkarakterer.

»Så er vi sådan lidt, aj, fik du ikke 12 – din taber!. Men det er mest for sjovt,« understregede han.

Mobning var også et af emnerne og med den nye trivselspolitik skal skolerne i højere grad arbejde mod mobning.

»Vi er allerede nået rigtigt langt, men når fem procent af eleverne bliver mobbet, så er det jo 5 procent for meget, og vi vil gerne til bunds i det her, så alle elever i København er glade for at gå i skole,« sagde Jesper Christensen (S).

De fleste af eleverne i 9. klasse havde ikke oplevet mobning og var glade for at gå i skole, og når det var sommerferie eller weekend var det ikke fagene, men vennerne de savnede.

På Katrinedals Skole har eleverne en basisklassse og er så blandet i fagene, så man er ikke opdelt i u, v og x længere. Det har ifølge eleverne været godt.

»Det, at vi nu er blandet på årgangen, gør, at man kan få venner, der også har ens egen interesse,« sagde Micas, der selv er meget interesseret i historie og nu har fået venner, der deler hans med egne ord ’nørdede interesse’.

Karakterne optog de fleste elever, og de fleste elever oplevede, at det var det største pres i skolen. En af pigerne, Camilla, fortalte at hun savnede redskaber til at tackle eksamenspres. Hun har et snit på 10, 3, men til terminsprøven fik hun både 02 og 4, fordi hun var nervøs.

»Det vil jeg gerne lære hvordan man tackler,« sagde Camilla.

Forældrene kunne også lægge et pres, fortalte flere elever.

»Selv hvis jeg kommer hjem og egentlig er godt tilfreds med mit 7-tal i et fag, så kan man mine forældre sige, hvorfor har du ikke fået mere. Det synes jeg er irriterende,« sagde en af pigerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Japansk tøjgigant åbner på Strøget – nu er datoen fastlagt

0

Stædigt borgerpres: Derfor kalder vi til klimakamp hver torsdag