Guide: Fastelavnsfester i København

Denne weekend står i fastelavnens tegn. Rundt omkring i København er der fester for børn, der vil have del i fastelavntøndernes godter og måske blive kåret som kattedronning eller -konge. Her får du en guide til fastelavnsfester i København.

Indre by

Lørdag 2. marts åbner Kulturhuset Indre By dørene til en farverig fastelavnsfest med tøndeslagning, musik og underholdning.

Kulturhuset Indre By på Charlotte Ammundsens Plads er et af Københavns ældste kulturhuse og har i flere årtier samlet københavnere fra hele byen til en række events for både børn og voksne.

Fastelavn bliver ingen undtagelse. Kulturhuset blænder op for en storslået fastelavnsfest med musik, slik og tøndeslagning på lørdag 2. marts.

»Vi varmer op med dansevenlig musik fra Moster Mies Orkester, og man kan få sit ansigt malet som en tiger, en sommerfugl eller noget helt tredje af dygtige Lupita Pocket,« lyder det fra arrangørerne.

På Toldboden nede ved vandet er det muligt at slå katten af tønden både lørdag og søndag klokken 11.

Latinamerikansk lyd

Marco og Moster Mies Orkester spiller lys og energisk musik med latinamerikansk lyd og får børnene til at danse, synge, grine og lave sjove bevægelser.

Dukken Moster Mie leder publikum gennem koncerten, hvor man bl.a. tager på tigerjagt, ser på stjerner, tager til troldefrokost og møder Troldelone, der kun kan sige ét ord.

Moster Mies Orkester spiller fra klokken 11, og klokken 12 er der tøndeslagning. Billetter kan købes på billetto.dk

Vanløse

Søndag 3. marts er der igen fastelavnsoptog i Vanløse. Det er Tryllehaven, der står bag og fra klokken 12 går optoget fra Vanløse Torv og ender hos Cirkus Panik på Skjulhøj Alle 21, hvor der er fornøjeligheder for børn og voksne.

Børn, voksne, oldinge, familier i mange generationer, lokale krokusartister, kagekonsulenter og klimakrigere – alle er velkomne i fuld forklædning.

Fastelavnsoptoget er støttet af Vanløse Lokaludvalg.

Den 23. februar kan man i Det Nye Fællesskab på Jernbane Alle 70 fra klokken 10 til 15, hvor man kan komme til maskeværksted, hvor man kan lave sin maske eller en anden udklædning. Det er Randi Kjær – erfaren maskebygger, instruerer og videregiver fif og gennemprøvede teknikker. Alle materialer er der, medbring blot en cykelhjelm, der ikke lige er i brug (den vender helskindet tilbage, når masken er tør), et muntert sind, småpenge til kaffe, the og lækkerier, der sælges af Det Nye Fællesskab. Prisen for at deltage i værkstedet er denne lørdag uhørt ingenting. Ingen tilmelding, bare duk op.

Frederiksberg

Seje cowboys, søde prinsesser, farlige væsener og superhelte og modige piger er alle budt til et par festlige timer på rådhuset i anledningen af fastelavn.

Der skal slås katten af tønden lørdag 2. marts klokken 12.00-13.30 i rådhushallen.

Bloody Mary og Piraten Long John har fået tjansen med at styre tøndeslagningen, mens ballonklovnen Trut underholder, og borgmester, Jørgen Glenthøj, kårer dagens kattedronning og kattekonge.

Musik, slik og hygge

Frederiksberg Brass Band vil spille fastelavnsfesten op, og så vil der være rig mulighed for at sidde ned og tegne tegninger. Det er gratis at deltage i fastelavnsfesten, hvor dørene åbner klokken 12.45.

Der vil være slikposer til de 600 første udklædte. Tilmelding er ikke nødvendig. 

Vesterbro

Kæmpefest: Fastelavn i Saxogade

Sidste år blev der afholdt fastelavnsfest i Saxogade, og dette blev en stor succes. Derfor afholdes der endnu engang fest i handelsgaden.

Der vil være kreative workshops og aktiviteter for børnene. Blandt andet kan man få piftet outfittet op med flot ansigtsmaling, der laves af Heidi og Bjarne. Har man mere lyst til at have en maske på, kan man også lave dette i maske-workshoppen, der vil finde sted på fælleskontoret.

Er man lækkersulten, tilbyder Café Sonja hjemmelavede fastelavnsboller og kakao med skumfiduser i. Derudover kan man købe bæredygtige fastelavnsris med slik fra Naturli’ og LØS Market.

I Fredes Woodshop kan man få taget portrætbilleder. Den vigtigste aktivitet er dog tøndeslagningen, og denne finder sted kl. 13 for børn på 2-5 år og kl. 13.30 for børn på 6-13 år. Kåringen af årets kattekonger og kattedronninger sker kl. 14.

Fastelavn hos Scandic Kødbyen

Søndag 3. marts, klokken 12.00-13.30 er der hyggelig fastelavnsfest for hele familien i Scandic Kødbyen.

Der afholdes tøndeslagning for aldersgrupperne 3-6 år og 7-12 år, hvorefter der kåres kattekonger og kattedronninger og uddeles præmier. Desuden bydes alle på lækre fastelavnsboller, kaffe/te og varm kakao.

Tilmelding skal ske til kodbyen@scandichotels.com, senest torsdag 28. februar.

Find din bedste udklædning frem og kom med til en festlig og farverig dag hos Scandic Kødbyen, Skelbækgade 3A.

Folkekirken på Vesterbro 

Foto: folkekirken på vesterbro

Folkekirken på Vesterbro fejrer fastelavn søndag 3. marts på hele Vesterbro. Fastelavnsgudstjenesterne finder sted klokken 10.30 i Apostelkirken, klokken 11.00 i Enghave Kirke og Kristkirken og klokken 14.00 i Mariakirken. Der er mulighed for at slå katten af tønder til alle arrangementerne og selvfølgelig også at spise en masse fastelavnsboller. Alle arrangementer er gratis.

Østerbro

ØSTERFÆLLED Traditionen tro er der fastelavn på Østerfælled Torv om lørdagen – 2. marts. Det sker klokken 13. I tilfælde af regn, slud eller sne flytter arrangementet i kælderen under Jysk. Østerfælled Torveforening og B.93 arrangerer.

FÆLLEDPARKEN Selve fastelavnssøndag – 3. marts – holder Østerbro Lokaludvalg fastelavn for børn i Fælledparken ved den franske plads ved Serridslevvej.

ØSTERBROHUSET I Østerbrohuset i Århusgade 103 er der både tøndeslagning, fri leg, sæbebobleshow og andre aktiviteter søndag 3. marts klokken 10-14. Kultur Ø arrangerer.

ENIGMA Du kan slå katten af postkassen på Enigma på Østerbro Posthus på Trianglen lørdag 2. marts klokken 14-16. Udover gængse fastelavnselementer vil der også være frimærkeværksted.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så du dem i grand prix’et? Humørekspressen tager på bodega i aften

Slå katten af tønden – eller giv den en på kassen – på Østerbro