Foto: PR foto

Derfor skal du ikke sælge din ejerlejlighed nu

BOLIGMARKED: Det går ikke strålende for det københavnske ejerlejligheds-boligmarked lige nu. Prisnedslagene er nemlig fordoblet de seneste tre år. I januar 2016 kunne man som sælger forvente at gå 648 kroner ned i pris per kvadratmeter. I januar 2019 er boligsælgeren i gennemsnit gået 1.100 kroner ned i pris per kvadratmeter. Det viser tal fra Boligsiden.dk. Prisnedslaget svarer til, at ejerne af en 80 kvadratmeter stor ejerlejlighed må forvente at gå 40.000 kroner ned i pris ved et salg. Udover de fordoblede nedslag er prisstigningerne også taget af.

Det er dog ikke alvorlige tegn. Udsving på boligmarked er altid mere dramatiske i København end i resten af landet, skriver Nybolig i en pressemeddelelse. Ifølge Nybolig er der dog ingen grund til bekymring for de københavnske boligejere. Prognoserne peger nemlig på, at boligmarked nok skal rejse sig i løbet af de næste par år.

»Med mindre man har meget korte tidshorisonter, er det ingen grund til bekymring. Alle prognoser peger nemlig på en stigende befolkningstilvækst i København, og det vil betyde, at ejerboliger alt andet lige vil blive ved med at stå i høj kurs. Samtidig er renten og ledigheden fortsat lav, så alt i alt er der ingen grund til at tøve, hvis man skal enten købe eller sælge bolig,« siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef hos Nybolig & Estate.

Prisnedslagene er – til sammenligning med København – i gennemsnit 847 kroner per kvadratmeter i resten af landet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

DM i Skills: Danmarks bedste lærlinge skal kåres på Amager i 2020

Dramaskole for børn nu i kirke