Carlsbergfondet er allerede ved at undersøge, hvad det vil koste at hjælpe med at bevare gavlmaleriet, og nu er også kultur- og fritidsborgmesteren gået ind i kampen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Elsker 😍

Borgmester vil redde Cykelpigen

KUNST I BYEN: Det ikoniske gavlmaleri Cykelpigen på Nørrebrogade er i risiko for at forsvinde, da andelsforeningen ikke har midler til at genskabe maleriet efter en kommende renovering af bygningen.

Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget på et møde den 27. februar besluttet at undersøge de økonomiske og juridiske muligheder for at bevare gavlmaleriet.

Ifølge kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT.) vil det være et tab for københavnerne, hvis det ikoniske maleri forsvinder:

»Cykelpigen er et vartegn for København, som er ikonisk for byens cykelkultur. Derfor er jeg også glad for, at vi nu undersøger, hvordan vi kan hjælpe andelsforeningen med at sikre Cykelpigens fremtid, så tusindvis af københavnere også fremover kan have glæde af gavlmaleriet i dagligdagen,« siger hun i en pressemeddelelse.

Gavlmaleriet ’Cyklende Pige’ (i daglig tale ’Cykelpigen’) er malet af Seppo Mattinen.Maleriet, der findes på hjørnet af Nørrebrogade og Ravnsborggade, er 25 år gammelt

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Pusterum: Indsattes børn skal tale sammen

Nyt job: Rektorskifte på CBS