Foto: PR foto

Pusterum: Indsattes børn skal tale sammen

SAMTALE: Hver anden uge holder Røde Kors samtalegrupper for indsattes børn på Nørrebro. Et hold af frivillige står klar til at tale med børnene og lave aktiviteter. I mellemtiden kan forældre sidde i et andet rum og snakke om de svære ting.

Op mod seks procent af en hel børneårgang oplever, at en af deres forældre afsoner en fængselsdom. En familie, der står tilbage, kan have rigtig mange spørgsmål. Samtidig kan hverdagen pludselig virke meget kaotisk.

Gruppen var uundværlig

Tine Larsen er mor til to sønner, og de tre var overladt til dem selv i en periode. Faderen sad nemlig inde for økonomisk kriminalitet, og det skulle vise sig at blive en meget hård periode for familien. Tabuer, frustrationer og spørgsmål fyldte en hel del for den lille familie. Derfor valgte Tine Larsen at søge hjælp hos Røde Kors Hovedstadens samtalegrupper for børn af indsatte. Hun oplevede, at det gav en stor ro for hele familien.

»Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for hjælp til mine drenge, så vi sammen kunne få bearbejdet de ting, der skete.

Allerede på den første køretur ind til samtalegruppen havde vi tid og ro sammen, hvor vi kunne få snakket. Da vi mødte resten af gruppen, var det som et pusterum, hvor vi var ligesindede og kunne komme ud med de ting, der var svære,« fortæller moderen til de to drenge i en pressemeddelelse.

Hvis du spørger drengene, var bordtennis og udflugter nok det, de ville fremhæve, mener Tine Larsen. De to sønner snakkede ikke så tit om deres fængslede far i samtalegruppen, men det var rigtig godt for dem, at være sammen med folk, der forstod dem, fortæller Tine Larsen. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Tine fra centret overtager den gamle vinhandel i Holmbladsgade

Borgmester vil redde Cykelpigen