Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

Præcisering: Det er RUTEplaner, Movia sætter op på busstoppesteder

REGIONEN: Movias bestyrelse besluttede i dag som tidligere fortalt på minby.dk, at der skal information tilbage på busstoppestederne.

Vi skrev i vores nyhed tidligere i dag, at køreplanerne vender tilbage, men det er derimod ruteplaner, der skal hænges op på stoppestederne, hvor man kan aflæse bussens rute – vi beklager, at vi har været upræcise i den tidligere artikel. Herunder er et eksempel på, hvordan Movia forventer de nye tavler nogenlunde kommer til at se ud (artiklen fortsætter under billedet).

Illustration: Movia

Således får man fremover stadig kun oplysninger om, hvornår næste bus kører, ved stoppesteder med digital informationsskærm. Dem er cirka 2.000 af Movias 14.500 stoppesteder udstyret med. Ved alle andre stoppesteder skal man stadig benytte en app, sende en sms til 1250 eller have et print af bussens køreplan med sig hjemmefra, hvis man vil vide, hvornår næste bus kører.

Ifølge Københavns Kommunes repræsentant i Movias bestyrelse, Niels E. Bjerrum, har der på køreplaner ved mange busstoppesteder i København blot stået ‘afgang hver 5.-7. minut’ og ikke et bestemt minuttal for, hvornår bussen kører.

“Så her i byen gør det ikke den store forskel, når man også har live-opdateringer om næste afgang på en elektronisk skærm ved stoppestedet,” siger Niels E. Bjerrum.

Som fortalt i artiklen tidligere i dag, er opgaven med at sætte ruteplanerne på busstoppestederne udbudspligtig, og der vil derfor gå noget tid, før informationen hænger på busstoppestederne.

I mellemtiden vil Movia sørge for, at passagererne meget snart kan finde print af bussernes køreplaner (og her ér der tale om køreplaner) i bussens holdere til foldere.

Movia forventer, at opsætningen af ruteplaner er gennemført i hele Movias område i løbet af sommeren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Her kan du slå katten af tønden

Kom til fernisering i Lundtoftegade