Ked 😭 Like 👍

Se billederne: For 50 år siden – Politiet stormer Sofiegården

I dag er det 50 år siden, at politiet rykkede ind og ryddede Sofiegården på Christianshavn. Omkring 60 unge mennesker havde på fire år været med til at renovere gården og opbygget et hippiekollektiv med frisind, teater, musik og fællesspisninger for hele kvarteret. Men kommunen har bestemt sig for at sanere en stor del af de godt 25.000 boliger i byen, der er dømt uegnede til beboelse, heraf næsten hele Sofiegården. Se billederne fra rydningen herover.

Du kan læse meget mere om rydningen af Sofiegården HER 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Folkevandring: Tusindvis af mennesker vil gå fra hovedstaden til Helsingør

Politiet stormede Sofiegården for 50 år siden: Britta var med