Hanne Bierring, Anne Sandberg, Brian Kyed og Jan Mathisen havde også en bluse med til ministeren, som han også tog imod, men dog ikke ville love at tage på under behandlingen af lovforslaget. Foto: Anders Bentzon

Underskrifter for Stejlepladsen afleveret til ministeren: »Han sagde pænt tak«

Der blev hverken flyttet kommaer eller skiftet meninger, da folketingspolitikerne 1. behandlede lovforslaget, der ophæver fredningen af Fiskerhavnens stejleplads.

BYUDVIKLING: Tirsdag 19. februar kl. 11.30 blev en delegation fra Fiskerhavnens Venner lukket ind transport-, bygnings- og boligministeriet.

Her fik de lov til at aflevere de godt 17.000 underskrifter mod planerne om byggeri på Stejlepladsen til minister Ole Birk Olesen (LA).

»Han sagde pænt tak, og at det gjorde indtryk på ham, men hvad kunne han ellers også sige,« fortæller Hanne Bierring, der sammen med Anne Sandberg, Brian Kyed og Jan Mathisen havde taget turen til Frederiksholm Kanal.

LÆS OGSÅ: Vink med en bundgarnspæl: 17.287 støtter til fred på Stejlepladsen

Pressen fik ikke lov til at overvære overrækkelsen, det var ikke nødvendigt, mente man i ministeriet. Så vi ventede pænt udenfor til de fire fra Fiskerhavnens Venner kom ud igen.

Lettet for en kasse draperet i fiskenet med indholdet af blanketter og en enkelt t-shirt.

»Han tog imod den, men sagde samtidig, at han nok aldrig ville tage den på,« fortæller Anne Sandberg, »heller ikke når de behandler sagen i Folketinget.«

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET

Avisen måtte ikke komme med, derfor fik vi lov til at bruge Fiskerhavnens Venners Jan Mathisens billede at overrækkelsen af underskrifterne til ministeren i tirsdags.

En bunden opgave

De havde forsøgt at overbevise ministeren om at Stejlepladsens og Fiskerhavnens unikke kulturmiljø er værd at bevare.

»Men han kunne bare fortælle, at de havde en bunden opgave, hvor der skulle skaffes penge til Metro-gælden. Og så pegede han på at Stejlepladsen er en gammel losseplads, men det er jo så mange andre steder i København, der også er,« sagde Jan Mathisen, der også gjorde ministeren opmærksom på, at det er et skråplan at lade Folketinget affrede områder, fordi man mangler penge.

»Hvad bliver så det næste. Måske kunne de affrede Mols Bjerge for at skaffe penge til Femern-forbindelsen,« spørger han, vist nok retorisk.

Stejlepladsen i læ

Heller ikke det faktum, at der foregår erhvervsfiskeri fra Fiskerhavnen, som er afhængig af at kunne tørre net og opbevare bundgarnspæle på Stejlepladsen, kunne få ministeren til at ændre holdning.

»Han kan jo også bare gå i Netto og købe fisk. Vi er blevet tilbudt et sted på Tippen i stedet for. Men på Stejlepladsen er vi i læ og kan arbejde med kun så lidt vand her under kølen, når vi læsser eller losser udstyr,« forklarer Brian Kyed og viser med tommel og pegefinger, hvor lidt vand, det drejer sig om.

»På Tippen-siden er vandet for uroligt til, at vi kan arbejde særligt tit,« fortsætter bundgarnsfiskeren.

I behandling

Det er stadig tirsdag. Kl.13.34 begynder den politiske behandling i Folketinget af lovforslaget, der ophæver fredningen af blandt andet Stejlepladsen.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Københavnere demonstrerede mod at droppe naturfredninger

Som ventet er det kun Alternativet og Enhedslisten, der er bekymret for fremgangsmåden. At der er risiko for, at det kan danne præcedens, at Folketinget ophæver fredninger uden om fredningsnævnet. Andre kommuner i pengenød kunne få samme idé.

Fra SF kommer noget, der i første omgang lyder som en åbning for ændringer. Man er villige til at godkende andre områder til byudvikling end Stejlepladsen, men kun hvis det er et ønske fra Københavns Kommune. Hvor der er stort flertal for den aktuelle løsning.

Halvanden time senere blev forslaget sendt videre i det politiske system.

Det er blandt andet behandling i udvalg, og besvarelser af spørgsmål, som Fiskerhavnens Venner har sendt ind. Ellers er der udsigt til at lovforslaget bliver vedtaget 1. april.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Trafikplan vedtaget: Nu bliver det mere trygt at færdes på Indre Nørrebro

Konkurs: Kaffekæde lukker to butikker i København