Lu Vincent og Christoffer Gertz Bech med lysindfald fra vinduet ud mod Anker Jørgensens Plads. De to kunstmalere og deltagere i DR¿s kunstmalerkonkurrence stiller op til portrætmaling i Det Gamle Posthus. Foto: Frank S. Pedersen

Like 👍

Tv-stjerner maler i Sydhavnen: Vind et portræt af dig selv

Lu Vincent og Christoffer Gertz Bech svingede penslerne og malede kendte danske personligheder i DR1’s ‘Danmarks bedste portrætmaler’. Fredag 8. marts er det sydhavnernes tur til at sidde model i Det Gamle Posthus.

KENDT FRA TV: »Lyset var besværligt, der var lys fra alle vinkler,« fortæller Christoffer og Lu følger op:

»Ja, belysningen var god for et kamera, ikke naturligt, når man skal male.«

De har begge konstateret, at der er stor forskel på at sidde alene i sit eget atelier og omgivet af tv-kameraer, tilskuere, dommer og lys.

»Det var også uvant hele tiden at blive filmet, at det ikke kun var maleriet, men også én selv. Vi var hele tiden omgivet af kameraer,« fortæller Lu.

»Ja, og så spurgte de om andre ting, end det man egentlig gerne ville tale om. Jeg troede det skulle handle om teknik og detaljer, men de ville hellere høre om mine følelser,« siger Christoffer.

Danmarks bedste portrætmaler (1:6) | DRTV

Hvem mestrer portrættets kunst? De kompetente dommere: Kunstkritiker Bente Scavenius, kunstner Simone Aaberg Kærn og gallerist Jesper Elg har udvalgt i alt 24 kunstnere, som konkurrerer om at blive Danmarks bedste portrætmaler. De første seks kunstnere mødes på Trapholt museum i Kolding, hvor de skal portrættere to kendte danskere.

Peter Myginds hoved

De to lokale kunstnere deltog i DR’s programrække ’Danmarks Bedste portrætmaler’, hvor en række kunstnere kæmper om titlen. Lu Vincent fra Fiskerhavnen nåede frem til finalen, mens Christoffer Gertz Bech fra Tartinisvej fik en enkelt optræden.

Opgaven var hver gang, at male et portræt af en model på fire timer.

»Fire timer går rigtigt hurtigt, men det var god underholdning og rigtigt sjovt at være med,« siger Lu mens Christoffer nikker.

Modellerne fik lov at vælge det portræt de bedst kunne lide og tage det med hjem.

»Jeg var rigtig glad for, at Peter Mygind valgte mit billede, så jeg ikke selv skulle have det med hjem,« griner Lu om portrættet, der var malet på et kæmpestort lærred.

»Det var kun hans hoved, så når jeg stod ved siden af billedet nåede jeg kun op til hans næse,« forklarer hun grinende.

Gevinster

Selv om ingen af de to stod som endelig vinder af konkurrencen har begge fået noget ud af deltagelsen.

»Nogle af de tegnekurser jeg arbejder på, har nævnt, at jeg var med i udsendelserne, og så er de blevet fyldt lynhurtigt op«, fortæller Christoffer.

Og Lu har fået henvendelser til galleriet i Fiskerhavnen.

»Mange tror, at jeg kan lave et portræt på fire timer, men det er altså ikke noget jeg gør. Normalt bruger jeg 10-20 timer fordelt på et par uger,« siger Lu. Og fortæller om den gang i hendes unge dage, da hun som et led i sin uddannelse brugte et par måneder på at male en kvinde, der viste sig at være gravid.

»Jeg blev ved med at rette på billedet, og kunne ikke forstå det,« siger hun med et stort smil.

Lokal konkurrence

Udsendelserne foregik på forskellige kunstmuseer, Lu optrådte blandt andet på Trapholt i Kolding, og Christoffer på Tegners Museum i Dronningmølle, hvor han portrætterede Sara Blædel. Men fredag 8. marts kan begge kunstnerne opleves i Det Gamle Posthus på på Borgbjergsvej 26.

Sydhavns Bedste portrætmalere.

No Description

En lodtrækning fra tilmeldte inden 6. marts på posthusets facebook vil afgøre hvem Christoffer får to timer til at male et portræt af.

»Jeg tager selv en lampe med,« lover han med tanke på oplevelsen i tv, hvor der jo var fire timer til at male.

»Men det er faktisk bedre med to end fire timer, i hvert fald hvis det er fire timer i træk, det var noget andet, hvis der var tørretid imellem. Men med to timer kan jeg ikke nå at ødelægge så meget, ved at flytte rundt på malingen,« griner han.

Ved lodtrækningen vil der også blive trukket fire-fem vindere, som Lu vil lave portræt-skitser af.

Man kan møde Christoffer og Lu på Det Gamle Posthus 8. marts. Foto: Frank S. Pedersen

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Konkurs: Kaffekæde lukker to butikker i København

Max skal være leder på kæmpeskole