Nu kan beboerne på Indre Nørrebro endelig se frem til bedre trafikale forhold. Trafikplanen for Indre Nørrebro blev vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget mandag. Arkivfoto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Trafikplan vedtaget: Nu bliver det mere trygt at færdes på Indre Nørrebro

ENDELIG. Mandag aften blev trafikplanen for Indre Nørrebro, som beboerne har ventet på i en årrække, endelig vedtaget på et møde i Teknik- og Miljøudvalget.

TRAFIK: I flere år har beboerne på Indre Nørrebro kæmpet for at få bedre trafikale forhold i deres område. Særligt Rantzausgade og krydset, hvor Den Grønne Sti møder den travlt befærdede gade, har gennem flere år været heftigt udskældt, og en ny undersøgelse fra Cyklistforbundet viser da også, at det er det sted i landet, hvor flest føler sig utrygge i trafikken.

Men nu er der gode nyheder. Mandag aften blev det på et møde i Teknik- og Miljøudvalget endelig besluttet at vedtage trafikplanen for Indre Nørrebro, som skal sikre bedre trafikale forhold i området.

Det glæder Sebastian Eskerod, der er repræsentant for Rantzausagde.

»Vi er rigtig glade for, at den nu endelig er vedtaget. Grundet anlægsloftet kan der jo først for alvor ske noget i 2020, men efter at have ventet i så mange år, kan vi godt vente et år mere, når vi nu ved, at der er lys for enden af tunnelen,« siger Sebastian Eskerod, som håber, at der vil blive fundet penge i overførselssagen til nogle midlertidige løsninger, så der kan blive taget hånd om de trafikale udfordringer i cykelkrydset i Rantzausgade.

I august fik beboerne medhold i deres klage over manglen på nye rapporter i forbindelse med planerne for området, hvilket førte til en ny høringsproces. Og det har nu resulteret, at planen efter mange års venten endelig er vedtaget.

»Det er en kæmpe forløsning i forhold til trygheden i gaden. To tredjedele af skolerne på Indre Nørrebro ligger her i området, og der ligger fem daginstitutioner, så der er mange børn, der færdes i området. Og når man nu har brugt 20 år på at få børnefamilierne til at blive i byen, så giver det jo god mening at give dem nogle ordentlige forhold,« siger Sebastian Eskerod.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

En aktiv by i medgang og modgang

Underskrifter for Stejlepladsen afleveret til ministeren: »Han sagde pænt tak«