Valbys danske badmintonstjerne, den nykårede vinder af Spain Masters Viktor Axelsen, trak lod til Valby Bladet Cup 2019. Foto: Martin Sørensen. Video: Simon Reenberg

Valbys bedste Viktor trak lod

VALBY BLADET CUP. Viktor Axelsen lagde stue til, da han forestod lodtrækningen til Valby Bladet Cup 2019. Den tidligere badmintonverdensmester er efterhånden en velintegreret Valby-borger.

FODBOLD: Regerende europamester og OL-bronzevinder, tidligere verdensmester og tidligere verdensetter.

Det er ikke uden grund, at Viktor Axelsen i mange sammenhænge kaldes ’Verdens bedste Viktor’. I postnummer 2500 tillader vi os at kalde den danske badmintonstjerne for ’Valbys bedste Viktor’.

Den 25-årige fynbo har efterhånden boet i Valby i syv år. Først i en lejlighed på Vigerslev Allé tæt på Toftegårds Plads og siden i en nyopført på Ib Schønbergs Vej ved Grønttorvet.

Nu har den danske fjerekvilibrist så for tredje gang investeret i fast bolig i Valby. Denne gang er der tale om et halvt dobbelthus i tre etager i den østlige del af Valby.

Viktor og kæresten, Natalia, er netop flyttet ind, og det hele er stadig så nyt, at håndværkerne stadig fiser ind og ud af den smukt istandsatte villa.

Valby rimer på flere måder på Viktor:

»Det er et stille og roligt sted – især lige her,« siger Viktor og peger ud på villavejen.

»Alligevel er Valby tæt på byen og også tæt på Badminton Danmarks træningscenter i Brøndby,« tilføjer den 25-årige verdensstjerne og kaster et blik på den, det hele drejer sig om denne eftermiddag: lodtrækningsbowlen.

På café med Lina Rafn

Anledningen til, at den ellers så private fynbo har inviteret indenfor, er lodtrækningen til fodboldturneringen, Valby Bladet Cup, der til sommer afvikles for 18. gang.

Lige så traditionsrig som selve fodboldturneringen, er den forudgående lodtrækning.

Lodtrækningsbowlen har oplevet mangt og meget gennem årene. Den har blandt andet været på café med Lina Rafn, i Jesuskirken med en sognepræst, i Parken med Per Wind, på kaffebar med Carsten Bjørnlund, i køkkenet hos Timm Vladimir, i træningscenter med Gustav Salinas og på musikkonservatorium med Safri Duo.

En rolig hånd

I den sammenligning var der tale om meget rolige omgivelser for årets lodtrækning. Viktor Axelsen trak med sikker – og rolig – hånd de i alt seks klubnavne op af glasbowlen.

Valby Bladet Cup 2019 har deltagelse af ni klubber, men de tre medarrangørklubber, Valby Boldklub, Fremad Valby og Boldklubben Frederiksholm Sydhavnen (BF Sydhavnen), var på forhånd placeret i hver deres pulje.

Første klubnavn oppe af bowlen, Boldklubben Pioneren, blev således placeret i pulje A som klub nummer to. Derefter gjaldt det klub nummer to i pulje B og så fremdeles.

I løbet af kort tid var de tre puljer fuldendte med tre hold i hver. Pulje A og C tegner på forhånd særdeles jævnbyrdige med pulje C som det skrappe selskab i form af de forsvarende mestre fra BF Sydhavnen samt FC Udfordringen og Vigerslev Boldklub. I pulje B fremstår de syvdobbelte turneringsvindere fra Boldklubben Frem som klar favorit.

På den anden side har Valby Bladet Cup det med at overraske, så intet er naturligvis givet på forhånd.

De tre puljevindere og den bedste to’er kvalificerer sig til semifinalerne. Få det fulde overblik over puljerne i boksen til højre.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vind teaterbilletter: Tre kvinder fra tre generationer og deres dødsdrift

Hollandsk profil til B.93 Q