Annette Honoré startede butik i 1995, fordi hun ville have et arbejde, hvor ingen blandede sig, når hendes datter var syg. De seneste fire år har butikken solgt børnetøj til skolebørn og hun arrangerer seje modeshows og holder VIP-aftenener for børn og unge. Foto: Martin Sørensen

»Jeg havde ikke kongens mønt«

Annette Honoré blev selvstændig, fordi hun var alenemor til en to-årig. Nu er hun ejer af tøjbutikken Air Marsh og rænder for bydelens børn og unge, som hun arrangerer modeshows for.

Farmorens gennemsigtige arkivskab med smalle skuffer var som en skattekiste for Annette Honoré. Som syv-årig kunne hun sidde i timevis på gulvet i farmorens hjem og lege butik. Varerne vogtede hun over i de aflange skuffer, og med papir og saks fik hun fremstillet hjemmelavede tilbudsaviser med ugens tilbud i butikken.

Det var her i stuen i Varde, hun for første gang fandt ud af, at hun var god til at have butik.

Også selvom hun ikke helt havde styr på dagsprisen på dagligvarer: Prisen på salt var for høj, så det ville farmoren ikke købe.

Annette Honoré er 51 år og har siden 1995 solgt børnetøj i Vanløse. Først med butikken Babylon og de seneste fire år er sparkedragter og små tylskørter til børnehavebørn skiftet ud med sejt tøj til skolebørn og butikken har ændret navn til, Air Marsh, der sender tankerne hen på en anden planet.

Hun er uddannet økonom, og har læst i blandt andet England og Frankrig.

Selvstændig og enlig mor

Under uddannelsen blev hun gravid med sin nu 25-årige datter, som hun har været alene med lige fra starten.

Det var egentlig derfor hun åbnede Babylon i 1995.

»Jeg havde brug for at have et arbejde, hvor ingen blev sure, hvis jeg havde barn syg eller skulle hente tidligt. I min egen butik havde jeg jo hende bare med, når hun var sløj og ingen blandede sig,« fortæller Annette Honoré.

Som økonom havde hun styr på strategiplaner og businesscases og jeg-skal-komme-efter-dig-planer, som hun præsenterede for banken, der troede på hende.

»Men det var hårdt – jeg havde ikke kongens mønt,« husker Annette Honoré, der er drevet af stædighed og jysk fanden-i-voldskhed.

Hun har netop overstået behandlinger for brystkræft, men også kæresten, Allan, er ramt af kræft. Det har selvsagt tæret på kræfterne og overskuddet.

»Det er kun fordi, vi begge er så stædige, at vi stadig er sammen.«

Laver modeshows

Hun syner ikke af meget, men virker som en urokkelig klippe. Med overskud til at stå for modeshows for børn og unge.

Børnene er kunder i butikken og får et beskedent beløb for at være med til at gå modeshow. De er altid fire drenge og fire piger, og showet bliver vist frem for forældre og andre interesserede.

Butikken er indrettet som en rumstation og til arrangementer er der flyplatter og marshmallows.

»Det skal være en fantasi-rumstation, som børnene kan drømme sig væk til – et sted, man kan tage hen eller blive. Jeg var ikke glad for væggene som ligner risengrød, men nu synes jeg det passer meget godt til temaet, siger Annette Honoré om de hvide vægge, der ligner et månelandskab.

Hun er vild med sit job som hun beskriver som en ejendomsmægler mellem forældre og børnene, når der skal nyt tøj i garderoben.

Og så er hun børnene ambassadør.

»Jeg har altid været god til at fange stemninger mellem mennesker, og jeg er god til at oversætte det børnene siger til forældrene. Nogle gange har jeg oplevet at børnene siger; HA, mor, se selv! Når jeg giver dem ret,« siger Annette Honoré.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Savner køreplaner: Flere hundrede har skrevet til Passagerpulsen

Præsten møder psykologen: De taler om sunde børns problemer