Peter Bangs Hus, der er en af de ejendomme som Frederiksberg Boligfond, har frasolgt, er blevet andelsforening. Foto: Martin Sørensen

Beboere har købt Blackstone ejendom: »Det har gjort lidt ondt«

PETER BANGS VEJ. Ejendommen Peter Bangs Hus, der var udset at blive opkøbt af Blackstone, er blevet andelsforening. Men der er fortsat lejere i ejendommen, oplyser formand Henrik Olsen.

BOLIGER: Den amerikanske investor Blackstone får alligevel ikke mulighed for at købe tre af Frederiksberg Boligfonds ejendomme, som planlagt.

En af ejendommene, Peter Bangs Hus, der var til salg, har beboerne selv været i stand til at købe ejendommen og nu kan flere af dem kalde sig for andelshavere.

Peter Bangs Hus fra 1920 tæller 41 boliger og et erhvervsmål.

Prisen for ejendommen var knap 97 millioner kroner for at stifte en andelsboligforening.

Dog var det ikke samtlige lejere, der havde økonomi til at købe deres lejlighed som andel,

Formanden for AB Peter Bangs Hus, Henrik Olsen, blev valgt på den stiftende generalforsamling 7. februar.

»På den stiftende generalforsamling var der 27 lejere, som gerne ville være andelshavere og siden er der kommet to ekstra til, så vi er blevet godkendt som andelsforening. Og vi har sat en frist til 1. marts, hvis der er flere, som gerne vil blive andelshaver,« fortæller han.

En tur i banken

Han fortæller, at mange af beboerne har været en tur i banken.

Prisen for en lejlighed på 97 m2 er på ca 600.000 kr, mens en lejlighed på 149 m2 koster ca 950.000 kroner.

»Jeg har selv lånt 600.000 kroner i banken, og så får jeg en husleje stigning på 1.500 kroner og så lånet oveni, mens de store lejligheder får en huslejestigning på 2.250 kroner.

De der ikke bliver andelshavere forbliver lejere, så de kan blive boende til samme husleje, så længe de har lyst,« fortæller Henrik Olsen.

Henrik Olsen er glad for at slippe ud af kløerne på den amerikanske invester Blackstone, der gerne ville købe Peter Bangs Hus.

»Vi slipper for Blackstone, og vi er glade for det, også selvom vi skal betale mere i husleje. Her i ejendommen er der ikke nogen, der ikke synes, at det har gjort lidt ondt. Men der har været en stor opbakning for at undgå Blackstone, vi vil hellere betale til os selv, og vi betaler afdrag med det samme,« fortæller han.

Arbejde stadig i gang

Hos de to andre ejendomme, Svalegården og Den Sønderjyske By, er man stadig i gang med at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Og de ti uger som beboerne fik til at danne en andelsforening er endnu ikke udløbet.

Svalegården arbejder stadig på at blive en andelsforening og fristen er 20. marts.

Hos Den Sønderjyske By fortæller beboerformand Søren Berg, at de er i gang med at undersøge alle muligheder sammen med deres advokat.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det bedste fra Middelhavet

To kunstnere udstiller på Pile Allé