Er du kvinde mellem 15-27 år, og kan du udtrykke dig i både sang og bevægelse, så er det måske dig, Betty Nansen Teatret søger til en ulønnet tjans i et kvindekor. Foto: Iris/Ritzau Scanpix
in , , , , , , , , , , , , , , ,

Elsker 😍

Betty Nansen søger sangerinder

OPEN CALL. Betty Nansen Teatret søger kvindelige performere i alderen 15-27 år til forestillingen ‘De asylsøgende kvinder’, som har et stort kvindekor i hovedrollen.

TEATER: Til efteråret præsenterer Betty Nansen Teatret forestillingen ’De asylsøgende kvinder’. Forestillingen har et 25 personer stort kvindekor i hovedrollen. Det er pladserne i dette kor, som teatret nu søger besat via en åben audition.

’De asylsøgende kvinder’ er skrevet for 2.500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, og er et af verdens ældste teaterstykker. Samtidig er stykket så aktuelt, at man skulle tro, at det var skrevet i dag.

En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Her siger loven, at skal kongen give dem asyl, men skal kongen nu lytte til loven og de bønfaldende kvinder eller skal han beskytte sine borgere og sin by mod de mulige konflikter?

Et kor af lokale stemmer

Gruppen af asylsøgende kvinder er forestillingens egentlige hovedrolle og skal spilles af et folkekor af unge kvinder. Koret taler direkte til publikum i salen med sang og koreograf.

»Normalt i sådan en forestilling er koret en slags kommentator, som fra sidelinjen kommenterer på handlingen mellem hovedpersonerne undervejs. Men i den her forestilling er koret selve drivkraften i handlingen, og det er meget specielt,« siger instruktør Simon Boberg om folkekorets rolle og betydning.

Koret skal bestå af yngre kvinder fra lokalområdet for at afspejle mangfoldigheden i den by, hvor forestillingen spiller. Udover koret medvirker tre professionelle skuespillere og tre musikere, der spiller live på scenen.

Forestillingen opføres i en ny bearbejdelse af den skotske dramatiker David Greig og med nyskrevet musik af John Browne.

Ulønnet

Helt præcis søger Bette Navnsen Teatret kvinder i alderen 15-27 år, som kan udtrykke sig i både sang og bevægelse og er bosiddende i København eller på Frederiksberg.

Det er en fordel med korerfaring, men ikke et krav. Ansøgeren skal brænde for scenekunst, have noget på hjerte og lyst til at medvirke frivilligt i et kreativt forløb. Teatret kan med andre ord ikke tilbyde løn.

Send en video til audition@bettynansen.dk inden 8. marts. Videoen skal indeholde en kort motivation for, hvorfor du gerne vil medvirke i forestillingen og en a capella sang efter eget valg. Der er audition 23. og 24. marts.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Hop på cyklen til fordel for kræftramte børn

Savner køreplaner: Flere hundrede har skrevet til Passagerpulsen