Overborgmester Frank Jensen (S) ved pressemødet i forbindelse med præsentationen af Tour de France i København. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
in

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Stolt overborgmester om Tour de France: »Københavnerne kan takke sig selv for, at det lykkedes«

TOUR DE FRANCE. Overborgmester Frank Jensen (S) nævner københavnernes passion og cykelkultur som primære årsager til, at verdens største cykelløb i 2021 skal begynde i København. Touren vil kaste mange turistindtægter af sig.

CYKLING: »Hovedargumentet for, at Tour de France-ledelsen vil bringe verdens største cykelløb til København og til Danmark, det er københavnerne selv. Det er det, at vi har så stor en passion og cykelkultur i København og i Danmark.
Så københavnerne kan takke sig selv for, at det lykkedes os, der har arbejdet for det her siden 2015, at overbevise dem om, at de for første gang nogensinde kan rykke Tour de France til Skandinavien og til København,« lyder det begejstret fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Se løbsdirektøren begrunde valget af København her: 

Tour de France starter i København

Læs mere på minby.dk

Fik ros efter VM 2011

Byen vil stå på den anden ende. Hvad vil det betyde trafikalt for borgerne i København?

»Nu ligger Tour de France jo der, hvor de fleste af os holder ferie, nemlig i juli måned. Sådan var det også, da vi havde VM i København i 2011. Dengang blev jeg godt nok kritiseret af dele af pressen for at have lukket byen af i de halvandet døgn, det stod på,« siger overborgmesteren og tilføjer:

»Bagefter blev jeg rost for at være modig og turde gøre det, fordi alle kunne se, at det var den rigtige beslutning at vise det allerbedste, vi har, nemlig vores dagligdag, byen, københavnernes hverdagsliv, frem over for hele verden. Som vi ved, er der 3,5 milliarder seere, der sidder og ser Tour de France, og der er rigtig mange, der rejser rundt for at se de enkelte etaper, så der kommer rigtig mange turistindtægter,« lover Frank Jensen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Værksted på Rebslagervej er byens bedste

Hvalbiologen fortæller: Blandt pukkelhvaler og spækhuggere