Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Københavns overborgmester Frank Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov ved præsentationen af Tour de France på Københavns Rådhus i februar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Tour de France kommer til København: Her skal de køre

Så er det officielt: Verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til København. Hovedstaden bliver vært for startetapen i 2021, hvor de første tre etaper af cykelløbet skal køres i Danmark.

Det blev afsløret ved et pressemøde på Københavns Rådhus torsdag formiddag.

“Jeg er meget glad for og stolt over at Danmark vil afholde starten af Tour De France i 2021. Det bedste cykelløb i verden vil møde verdens bedste cykelby,” sagde Frank Jensen (S).

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og direktør for Tour de France, Christian Prudhomme, deltog i pressemødet.

Åbningsetapen starter ved H.C. Andersens Boulevard og slutter på Rådhuspladsen i København. Ruten vil gå gennem hjertet af København og passere forbi bl.a. Amalienborg, Nyhavn og Christiansborg.

Også kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) glæder sig over, at Tour de France kommer til København. Hun håber, at det kan få flere til at tage cyklen.

”Som kultur- og fritidsborgmester er det min ambition at få flere københavnere til at være aktive i deres fritid. Jeg er helt overbevist om, at en københavnsk Tour-start samt alle de aktiviteter, vi kommer til at lave i den forbindelse, kan give lyst og mod til endnu mere bevægelse i det daglige københavnerliv,” siger hun i en pressemeddelelse.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Miljøvurdering spænder ikke ben for trafikplan på Indre Nørrebro

Cecilie og Silas Bjerregaard har solgt deres Amager-lejlighed