Nu undersøges muligheden for, at køreplanerne kommer tilbage til busstoppestederne. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

København og Movia undersøger: Hvad koster det at sætte køreplaner op igen

KØBENHAVN: Medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Movias bestyrelse, Niels E. Bjerrum (S), oplyste søndag til minby.dk, at Københavns Kommunes forvaltning er sat i gang med at undersøge, hvad det vil koste kommunen selv at sætte køreplaner op ved de københavnske busstoppesteder.

Læs også: Debat: »Arrogant svar fra Movia-direktør«

»Det er jo meldt ud til kommunerne, at de har mulighed for at sætte køreplaner op i en overgangsperiode. Der er jo ingen garanti for, at tingene bliver lavet om. Men første step er at få grundlag og økonomi på plads, og derefter må vi se, om et flertal i borgerrepræsentationen vil stemme for. Det kunne være ved overførselssagen (hvor det besluttes, hvad ubrugte penge fra 2018 skal bruges til, red.) i marts-april,« siger Niels E. Bjerrum, der selv har fået en del borgerhenvendelser om de fjernede køreplaner.

Læs også: Bestyrelsesmedlem i Movia: Ja, vi tager hensyn nok til ældre i digitalisering af trafikinformation

»Og jeg kan godt løfte sløret for, at en majoritet ikke er tilfreds med det. Vi har jo haft en forventning om, at når resten af det offentlige er gået ind og er blevet digital med NemID og eBoks – du kan jo nærmest ikke gå i svømmehallen, uden du skal igennem en digital interaktion – så var borgerne også klar til digitalisering af bustrafikinformation. Men som borgerrepræsentant er man borgernes repræsentant, og der er en del af borgerne, som ikke er digitale – dem skal vi også lytte til og tage hensyn til,« siger han.

Læs også: Ældre Sagen om digitaliserede køreplaner: 210.000 ældre over 65 år har aldrig været på internet

Sagen tages også op i Movias bestyrelse.

»Hvis 90 procent af kommunerne sidder og overvejer at sætte køreplaner op, vil det være langt billigere at koordinere det, og så kan Movia sætte tal på, hvad det så vil koste,« siger Niels E. Bjerrum.

Ifølge Ekstra Bladet har Bjerrum i går søndag oplyst, at Movias bestyrelse kender tallene for, hvad det vil koste at sætte køreplanerne op igen, inden for to-tre dage, hvorefter bestyrelsen vil drøfte sagen på sit kommende møde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Wilson Kipketer løber forrest i nyt atletiksamarbejde

Engelsksproget teater: Kan abstrakt kunst ødelægge et venskab?