Wilson Kipketer under en løbetræning på Frederiksberg Stadion flankeret af KIF¿s Jonathan Adamsen (t.v.) og FIF¿s Martin Møllgaard (t.h.). Foto: Klaus Sletting

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Wilson Kipketer løber forrest i nyt atletiksamarbejde

FIF OG KIF. Siden Wilson Kipketer indstillede sin fantastiske løbekarriere, har han haft en ambition om at ‘betale tilbage’ til dansk atletik. Første store skridt er at samle de bedste mellemdistanceløbere fra FIF Atletik og KIF i et elitesamarbejde.

ATLETIK: Som tidligere verdensrekordindehaver og verdensmester på 800 meter-distancen ved Wilson Kipketer om nogen, hvad der skal til for at drive en løbekarriere langt.

Det er denne knowhow, som det kenyanskfødte løbeikon nu giver videre til de bedste mellemdistanceløbere – ikke kun i KIF (Københavns Idrætsforening), hvor han de seneste to år har været tilknyttet som talentchef, men også i FIF Atletik & Motion (Frederiksberg Idrætsforening).

Det er således et elitesamarbejde for mellemdistanceløbere fra KIF og FIF, som har set dagens lys. Formålet med at samle en gruppe fra de to klubber er at opbygge et stærkt træningsmiljø, der skal udvikle en række i forvejen dygtige, unge løbere.

Potentiale til at gå videre

Wilson Kipketer er frontfigur og omdrejningspunkt i gruppen. Det er ham, der tegner træningerne. Idéen til samarbejdet er Kipketers egen:

»Sidste år var jeg gæstetræner ved Dansk Atletik Forbunds ATK-samling (aldersrelateret træningskoncept for 14-19 årige, red.). Det var Claus Ulnits (mellemdistancetræner i FIF, red.), som havde inviteret mig. Her kunne jeg se, at der var potentiale til at gå videre med træning af de unge,« fortæller Wilson Kipketer og fortsætter:

»Claus og jeg blev hurtigt enige om, at vi skulle prøve at få et samarbejde op og stå. Som det er nu, er det Claus, Jesper Mølgaard fra KIF og mig, som står for fællestræningen. Håbet er, at de to klubber fremover kan stå stærkere og på sigt udvikle en række danske topløbere.«

Der er i sagens natur tale om et langsigtet projekt. Udover træningen vil der være fokus på at udvikle løberne mentalt – herunder at være fuldt ud fokuserede i både trænings- og konkurrencesituationer. Løberne fra KIF og FIF vil typisk optræde sammen som en gruppe til stævner, men stiller dog op for deres respektive klubber.

Vil opbygge dansk atletik

Om bevæggrundene til at indgå et elitesamarbejde mellem KIF og FIF siger Wilson Kipketer:

»Siden jeg indstillede min løbekarriere, har jeg haft en idé om at opbygge dansk atletik. Det var KIF, som hentede mig til Danmark i 1990. I starten boede jeg på Frederiksberg og løb tit i Søndermarken og i Frederiksberg Have. Så på sin vis er det oplagt, at det lige præcis er et samarbejde mellem KIF og FIF, jeg lægger mine kræfter i.«

En anden forklaring er naturligvis, at de to atletikklubber er blandt landets førende på ungdomssiden. Talentmassen i mellemdistance-disciplinerne er god.

»Jeg kan forhåbentlig inspirere og motivere atleterne under træningerne. Jeg har en masse erfaring, som jeg gerne vil dele ud af. Blandt andet teknisk. Det er rigtig vigtig at have den rette teknik for at kunne løbe rigtigt. Et andet fokusområde er planlægning af træning op til stævner,« pointerer Kipketer og tilføjer:

»Derudover er det vigtigt, at atleterne får en forståelse for træningen og metoderne og lærer deres krop at kende.

Kipketer fremhæver også det sociale aspekt løberne imellem:

»Det er en vigtig del af træningen at få opbygget et socialt fællesskab på tværs af klubberne.«

Samarbejde betaler sig

Om de sportslige mål siger Kipketer:

»Forhåbentlig udvikler vi nogle atleter, der kan deltage på absolut højeste niveau herhjemme men også et par løbere, som kan begå sig internationalt. Derudover håber jeg, at holdet bliver gode ambassadører for atletikken, så vi kan få endnu flere til at dyrke atletik. Og så skulle samarbejdet gerne vise, at det kan betale sig for klubber at samarbejde for at opnå større mål.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Snart takker ‘kragen’ på Viking af

København og Movia undersøger: Hvad koster det at sætte køreplaner op igen