Den forkortede skorsten ved Slagtergårdene. Foto: Martin Sørensen

Historiker om Slagtergårdene: »Den korte udgave af skorstenen er en hån«

Kommunen åbner i en naboorientering for, at ejeren kan få lov at beholde den amputerede skorsten.

»Set ud fra et historisk perspektiv, så står den korte udgave af skorstenen som en hån mod den modstand, der har været,« siger historiker og arkæolog Hanne Fabricius. Skorstenen er i øjeblikket de sidste rester af Slagtergårdene på Enghavevej.

Jeg forstår ikke hvorfor man går den vej. Det er modsat andre byer i verden, hvor man gør at for at bevare kulturmiljøet. Jeg har ikke længere tillid til vores politikere. Ignorante hattenåle

I lokalplanen for Sundevedskarréen er skorstenen sammen med Hollænderhuset det eneste, der står tilbage af fortiden. I december sidste år ragede bygherren de øverste 11 meter af skorstenen med den begrundelse, at der var nedstyrtningsfare fra det 31 meter høje bygningsværk. Nu overvejer kommunen at give dispensation fra lokalplanen og lade skorstenen beholde den nuværende højde på 20 meter.

Uden værdi

Den idé er sendt til naboorientering hos blandt andre Vesterbro Lokaludvalg.

»Det synes jeg ikke om. Slet ikke set i sammenhæng med, at kommunen har en praksis med ikke at dispensere for en helt ny lokalplan,« siger Thomas Egholm, der er formand for lokaludvalget.

Ignorante hattenåle, kalder historiker Hanne Fabricius politikerne. Arkivfoto: Martin Sørensen

Knap så diplomatisk er Hanne Fabricius, der siden idéen til lokalplanen opstod har været højlydt modstander af byudviklingen på bekostning af Slagtergårdene.

»Den reducerede skorsten har ingen værdi for området, det ville svare til at genopføre Hollænderhuset uden tag. I forvejen er Hollænderhuset den mindst interessante del af Slagtergårdene, fordi den er ombygget så mange gange,« mener hun.

Positivt sammenhold

Hun har siden begyndelsen på enden for Slagtergårdene været med til at starte facebookgruppen ’Bevar slagtergårdene ..’.

»Det har været det eneste positive, der er kommet ud af kommunens og politikernes bestræbelser på at smadre et enestående historisk kulturmiljø. Jeg tror ikke de havde regnet med, at så mange mennesker ville finde sammen om sagen, som det er sket,« siger hun, og fortsætter:

»Jeg forstår ikke hvorfor man går den vej. Det er modsat andre byer i verden, hvor man gør at for at bevare kulturmiljøet. Jeg har ikke længere tillid til vores politikere. Ignorante hattenåle,« slutter hun sin tirade.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dråbetælleren er sat: Amager Bryghus åbner bar ved Nørreport

Simone Emilie er sang nummer 1