Pluk en lykkepose på det livsbekræftende træ. Foto: PR-foto

Frederiksberg-borgere har skabt en udstilling om lykke

HOVEDBIBLIOTEKET: Ti Frederiksberg-borgere har omsat den tyske filosof Arthur Schopenhauers essay ’Kunsten at være lykkelig’ til installationskunst på Frederiksberg Hovedbibliotek. Udstillingen tager udgangspunkt i lykke som et mulig illusionistisk begreb, for findes lykken overhovedet? De 10 borgere bag installationen har diskutteret Schopenhauers tekster og givet dem fysisk form. Biblioteket har nærmere erhvervet sig et træ, der fylder fra gulv til loft, med lykkeposer, der må høstes fra træet og tages med hjem. Herudover kan man opleve Svantes stue, Nina i bad og såmænd sidde i Svantes stol, som Benny Andersen beskrev Svantes lykkefulde liv. Parallelt med udstillingen spiller teatret ’Kunsten at være lykkelig’ i Betty Nansens Teatret, der også er inspireret af selveste Schopenhauer. Derfor sker der også en form for fusion, da skuespiller Nicolai Hamilton gæster Frederiksberg Hovedbibliotek 21. februar klokken 17.00, hvor han vil læse teksten ’Kunsten at være lykkelig’ op.

Intet facit på lykke

En af dem, som har været med til at skabe udstillingen, er Niels Have, der er bachelor i erhvervsøkonomi og filosofi. Han afslører, at udstillingen ikke giver svar på, hvad lykke er. Til gengæld vækker den undren. »Vores mål med udstillingen er, at åbne op for litteraturen og lade den folde sig ud og skabe plads til refleksion over egen og andres lykke – eller ulykke. Ved at lade Frederiksberg-borgere overtage roret, er vi nået steder hen, hvor vi ikke ville kunne nå alene,« fortæller Frederik Knap, der er visuel formidler på biblioteket og har været en del af projektet. Udstillingen kan opleves i februar måned. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Musikweekend for 12-17 årige piger

Dråbetælleren er sat: Amager Bryghus åbner bar ved Nørreport