Hele holdet på Amager Bryghus glæder sig til at få et ¿taproom¿ i City. PR-foto.

Dråbetælleren er sat: Amager Bryghus åbner bar ved Nørreport

FØRSTE UDSKÆNKNING. Amager Bryghus åbner sin nye bar ved Nørreport 29. marts, fortæller brygger Morten Lundsbak. 15 øl på fad og adskillige på flaske plus særlige danmarkspremierer er recepten, når Amager indtager byen.

INDRE BY: For et par uger siden kundgjorde Amager Bryghus, som har til huse på Kirstinehøj i Tårnby, at de ville kaste sig ud i et beværtningseventyr i Indre By.

Og nu er den skummende køreplan klar: Amager Bryghus indtager København under navnet Amager Bryghus Taproom – nærmere bestemt det nuværende Fox n’ Friends, Nørre Voldgade 27 ved Nørreport – 29. marts.

Rustik hyggestemning

Og dét med 15 fadølshaner, et celebert flaskeølkort, plads til op mod 70 gæster, rustik hygge – og endda vin på kortet, fortæller brygger Morten Lundsbak til Amager Bladet:

»Der er jo mange af de gode ølbarer i København, som har bryggerier bag sig. Så jeg håber da, at vores brand er stærkt nok til, at det kan blive en succes. Det bliver da meget sjovt at prøve af.

Det skal jo ikke være sådan et sted, hvor man går ind og drikker 15 Tuborg. Man går ind og smager lidt – det er lidt en anden tilgang til de gamle værtshuse.

Og det er meget vigtigt for mig, at det er hyggeligt, ikke for funky farver, men afslappet og rustikt hyggeligt – og man skal også kunne få et godt glas hvidvin, hvis man er mere til det. Det skal favne bredt og være nørdet på en god måde – tilgængeligt for alle,« siger bryggeren, som er meget tilfreds med den centrale placering:

»Det er jo nok det eneste sted, hvor sætningen ’der går en million mennesker forbi hver dag’, faktisk er sand.«

Hi-tech fad, specialflasker – og vin

Omkring ti af hanerne vil være af bryghusets eget sortiment, resten nogle af de øltyper, de ikke selv excellerer i.

Kølingen af fadøllet bliver såkaldt ’cold chain’, hvor øllet hele tiden har en stabil temperatur og aldrig bliver varmt, inden det tappes – det findes ikke mange steder i byen.

Flaskeudvalget bliver primært fra bryggerier, de i forvejen samarbejder med:

»Gæstehanerne bliver fyldt med nogle af vores danske kolleger, som laver godt ’craft beer’ – kvaliteten skal være i højsædet.

Der er jo nogle ting, vi ikke laver, for eksempel en god hvedeøl. Der kunne også komme Westmalle Dubbel på en hane, for vi laver ikke en god dubbel, og det har vi heller ikke ambitioner om at gøre – i stedet for at være helt diktatoriske omkring, at vi er de fedeste i verden. Det har vi trods alt selverkendelse nok til at vide, at vi ikke er,« griner Lundsbak.

»Flaskekortet bliver noget ud i surt øl og barrel-aged (fadlagret, red.). Og så vil vi gerne lave nogle små releases med nye ting, der kommer hjem fra for eksempel USA – noget af det, vi selv synes er superdejligt – for at vise, hvad der sker rundt omkring i verden.

Nu er det nye ølhus ved at finde det helt rette personale: Folk med høj ekspertise inden for øllets verden, ikke mindst i Amager Bryghus’ humlede univers, men også gerne lidt mere moden betjening end i mange andre af de øvrige moderne ølbarer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg-borgere har skabt en udstilling om lykke

Historiker om Slagtergårdene: »Den korte udgave af skorstenen er en hån«