Farooq Rashid er bekymret for, at brugerbetalingen vil betyde, at børn med særlige behov ikke vil kunne benytte sig af de tilbud, ildsjæle har kæmpet for at skabe til dem, fordi forældrene ikke længere vil have råd til at betale kontingent. Privatfoto
in ,

Ked 😭

Debat: Brugerbetaling får konsekvenser for børnene

Af Farooq Rashid
Head Coach
Copenhagen City Taekwondo Klub
Magistervej 4
2400 København NV

Kommunen har vedtaget brugerbetaling for brug af lokaler, som ellers stod tomme. Disse benyttes af foreninger til at lave aktiviteter for de unge, der ikke har råd til at tage til de dyrere foreninger, og dermed et socialt løfte steder, hvor ungerne ellers kun har gaden som et alternativ.

Vi har et samarbejde med Tagensbo Skole, som blandt andet har skabt et hold for børn med særlige behov, som ikke har haft andre muligheder, da det kan være svært at rumme disse på et normalt hold.

Vores forening ligger i Nordvestkvarteret og har igennem de sidste seks år haft held med at skabe en klub, som ikke kun har sportslige resultater, men ligeledes også har været i stand til at give ungerne trygge rammer og en god indgangsvinkel til det danske foreningsliv.

Dette lader sig gøre, alene fordi vores kontingent er lavt i forhold til målgruppen, og at vi ikke har lokaleomkostninger.

Kommunens tiltag vil betyde, at vi kommer til at skulle betale mellem 2000-3000 kr. månedligt for at skabe aktiviteter for børn og unge i Nordvestkvarteret seks dage om ugen. Dette tiltag vil gøre, at kontingentet skal sættes op, og en del medlemmer vil stoppe – ikke på grund af manglende lyst, men på grund af de lave, sociale indkomster. Mange er studerende eller eneforsørgere.

Dette kan ses i kontrast til større, ældre foreninger, hvor de får lokaletilskud på flere hundredetusinde kroner.

Så kort og godt: Hvordan kan borgerrepræsentationen have stemt et forslag som dette igennem, når det kommer til at ramme mindre foreninger, hvor ildsjæle har kæmpet for at skabe de nuværende aktiviteter i områder, der har behov for det? Nu og i fremtiden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Hellere et nej, end ikke have prøvet

Damhusengens Skole skal have en ny plan